Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

K-G Bergström: Oväntade vinnare

Foto: Olle Sporrong

Många trodde att debatten skulle bli ett ordkrig mellan de två stora partiernas ledare.

Men Expressens politiske kommentator K-G Bergström gav segern till två andra.

– Det som skulle bli giganternas kamp blev snarare prinsarnas seger, säger han.

K-G Bergström tyckte att partiledardebatten i SVT:s Agenda var alldeles utomordentlig. Han ansåg debatten vara intensiv, het och aldrig långtråkig.

Dessutom bjöds det ett antal nyheter vilket inte är vanligt i det debattinriktade forumet.

– Jag räknade till tre eller fyra nyheter. Stefan Löfven gav ett klart besked om att slopa den sänkta arbetsgivaravgiften för ungdomar, säger han.

Ytterligare nyheter var att Reinfeldt plötsligt sade sig vara beredd att tillföra resurser till försvaret. Jan Björklund meddelade att han räknade med en snar uppgörelse om friskolorna och att han ska minska pappersarbetet för lärarna redan i vår.

"Tjänade mest på debatten"

Debattens vinnare enligt K-G var Jonas Sjöstedt, V, och Annie Lööf, C.

– De var väldigt skickliga på att framföra sitt budskap. Jonas Sjöstedt var den som tjänade allra mest på den här debatten. Han var framträdande hela tiden och fick debattera flera av sina stora profilfrågor, säger K-G Bergström.

Och Annie Lööf fick stora ord av den politiske kommentatorn.

– Jag tror att det var hennes bästa debatt någonsin. Hon var effektiv, pratade om sakfrågor och var träffsäker i åtskilliga av hennes repliker, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.