Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

K-G Bergström och Sladjan Osmanagic rök ihop

Sportexperten Sladjan Osmanagic och politiske kommentatorn K-G Bergström ska ha hamnat i gräl före programstarten av SVT:s valvaka. "K-G Bergström var rejält upprörd. Han tyckte att Sladjan borde hålla sig till sporten", uppger en person med insyn i produktionen.
Strax innan SVT:s valvaka ska politiske kommentatorn K-G Bergström och sportexperten Sladjan Osmanagic ha hamnat i ett rejält bråk.
- Det fanns olika synpunkter på hur evenemanget skulle skötas, säger Kent Wennström, ansvarig utgivare för sändningen.
Det var inte bara rösträkningen som skapade dramatik vid SVT:s direktsända valvaka i söndags. Två av sändningens profiler - politiske kommentatorn K-G Bergström och sportexperten Sladjan Osmanagic - ska kort före programstarten ha hamnat i gräl med varandra. - K-G Bergström var rejält upprörd. Han tyckte att Sladjan borde hålla sig till sporten. Han gick rätt hårt åt honom. Men Sladjan stod på sig, men han såg ledsen ut efteråt, berättar en källa i produktionen.

Hetsigt innan sändning

Kent Wennström, ansvarig utgivare för valvakan, bekräftar att en incident har ägt rum: - Det var inte i studion. Det var innan programmet. Givetvis blir det en anspänning för alla inblandade före en så stor direktsändning. - Det var många fler hetsiga diskussioner före också. Jag kan lova att det inför en direktsändning med två och en halv miljoner tittare finns en rejäl anspänning i luften. Det är tufft, säger Kent Wennström. Carl-Johan Svanfeldt, redaktör för valvakan: - Alla medverkande har åsikter innan sändning. Så är det alltid. Men jag har inga kommentarer vad gäller något bråk. Sverker Olofsson, programledare tillsammans med Katarina Sandström, säger: - Jag var så uppe i mitt eget innan sändningen, men jag har hört vad du har hört.

K-G Bergström fåordig

När Expressen pratar med K-G Bergström är han fåordig: - Jag har ett enda enkelt svar: Jag har ingen kritik att framföra mot Sladjan för hans insatser under valvakan. Sladjan Osmanagic säger: - Det stämmer att vi hade en diskussion. Men jag har bara positiva saker att säga om K-G. Han är extremt kunnig och jag har stor respekt för honom.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.