Foto: Ylwa Yngvesson
 Foto: Ylwa Yngvesson

K-G Bergström: "Det mest bisarra jag bevakat"

Publicerad
Uppdaterad
En märklig tillställning.
Det är Expressens politiske kommentator K-G Bergströms analys av presskonferensen efter Socialdemokraternas krismöte.
- Det här beskedet löser inga som helst problem, läget har bara förvärrats av den här processen, säger han.
K-G Bergström är förundrad över hur Socialdemokraterna har hanterat situationen efter det två dagar långa krismötet med det verkställande utskottet.
- Det här är en av de mest bisarra tillställningar som jag har bevakat. En presskonferens där huvudbudskapet är att de har stöd för partiledaren men det sägs utan att partiledaren är närvarande utan partisekreteraren läser upp ett meddelande som vi inte får ställa frågor om. Det är något väldigt egendomligt och det måste dölja något som vi inte har fått veta, säger han.
- Om Juholt har fått det stöd som Carin Jämtin talar om, varför är han inte med på presskonferensen.

"Mycket märkligt"

Expressens politiske kommentator tror inte att sista ordet är sagt om Juholts roll som partiledare.
- Man kan inte utesluta att det kommer inträffa ytterligare saker, vi får se vad som sker efter att han har vilat upp sig. Det är också mycket märkligt, att han efter han varit ledig i nästan en månad behöver vila upp sig efter några dagars arbete.
K-G Bergström menar att de senaste dagarnas händelser visar att Socialdemokraterna är mer splittrade än någonsin.
- Ett antal partidistrikt har trots allt uttryckt att de inte har förtroende för honom. Det innebär att partiledaren har misslyckats med sin viktigaste uppgift, det är att hålla samman partiet. Partiet är mer splittrat nu än nar han blev partiledare, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag