Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

K-G Bergström: De har kommit överens

Enligt Expressens politiske kommentator, K-G Bergström, kan utlysandet av dagens presskonferens innebära att regeringen har kommit överens med de borgerliga partierna.

- Det utgår jag ifrån. Det var uppenbart redan före jul att regeringen och alliansen höll förhandlingar och nu verkar de ha kommit överens om ett antal frågor, säger han.

Expressen kunde i dag berätta att Stefan Löfven, enligt uppgifter, inte kommer utlysa något extra val.

Klockan 10.30 ska det hållas en presskonferens, men samtliga partier är förtegna om vad som kommer att sägas samt om det är så att inget extra val ska utlysas.

Enligt K-G Bergström, Expressens politiske kommentator, innebär presskonferensen i sig att Socialdemokraterna och Miljöpartiet har kommit överens med de borgerliga partierna.

Men han vill ännu inte spekulera i vad det kan resultera i.

- Grundtipset är att regeringen sitter kvar i nuvarande form men man vet aldrig vad en uppgörelse kan innebära. Det skulle förvåna mig om det innebär en förändrad sammansättning av regeringen.

Enligt honom har de kommit överens om hur en regering i minoritet ska kunna regera med stöd i riksdagen.

- Bland annat ökat skydd för en minoritetsregering och ökat skydd för att de ska få igenom sin budget. Sedan kan det finnas sakfrågor de också har kommit överens om men det är omöjligt att spekulera i.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.