Thomas Bodström kallade alliansens företrädare för muppar. "Det tyder på desperation", säger debattmotståndaren, Johan Pehrson (fp) till Expressen.se.
Thomas Bodström kallade alliansens företrädare för muppar. "Det tyder på desperation", säger debattmotståndaren, Johan Pehrson (fp) till Expressen.se.

Justitieministerns attack mot alliansen

Publicerad
Uppdaterad
Det hettade till i tv-soffan i SVT:s morgonprogram i morse.
Plötsligt kallade justitieminister Thomas Bodström alliansens företrädare för muppar.
- Det tyder bara på desperation att ta till sådana uttryck, säger debattmotståndaren, Johan Pehrson (fp) till Expressen.se
Många morgontrötta svenskar hajade till när de i tv fick höra justitieminister Thomas Bodström, under en debatt om Sveriges terrorberedskap, kalla sin debattmotståndare, folkpartiets Johan Pehrsson, och alliansens företrädare för muppar. - Nu åker man runt i färgglada bussar med: Tjo flöjt! vi ska regera Sverige, som ett gäng muppar på utflykt ,sa Bodström. Nu svarar Johan Pehrson: - Det får stå för honom. Han har inte förmågan att ta en debatt. Då tar han till dessa tillmälen.

Kroppsspråk

Bodströms kroppsspråk i tv-soffan skvallrade om att ministern kanske inte kände sig helt bekväm med situationen. Men var det då ett övertänkt angrepp? Ett sätt att höja valtempraturen eller var det ett misstag? - Thomas Bodström är inte världens mest övertänkta människa, säger språkretorikern Göran Hägg. Men påhopp som det här kan vara effektiva. I alla fall om de kommer från regeringen och är riktat mot oppositionen. Om en opposition försöker sig på samma sak framstår de bara som gnälliga.

Teletubbies

Johan Pehrsson kontrade på Bodströms utspel och jämförde Socialdemokraternas samarbete med Vänsterpartiet och Miljöpartiet med tv-figurerna teletubbies. - Väljarna förtjänar bättre än de trötta figurer som regerar idag. Regeringen har inte förmågan att komma med argument för sin politik. Då tar de till sådana här fabler, säger Johan Pehrson. Men Göran Hägg tycker ändå att utspel som dessa hör hemma i en valspurt. - Thomas Bodström har lite den här rollen i regeringen. Han är lite av torped som slår in dörrar. Och muppar, det är faktiskt ganska roligt. - Heja Bodström!
Jan Johansson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag