Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Inga belägg att Obama buggat Trump Tower

Trump har tidigare anklagat Obama för att ha avlyssnat Trump Tower.Foto: AUDE GUERRUCCI / POLARIS/IBL POLARIS
Trump Tower.Foto: KATHY WILLENS / AP TT NYHETSBYRÅN

Det finns inga belägg för att Obama har buggat Trump Tower.

Det skriver CNN

USA:s justitiedepartement har slagit fast att det inte finns några belägg för att den tidigare presidenten Barack Obama ska ha avlyssnat Trump Tower, skriver CNN. 

"Både FBI och NSD bekräftar att det inte finns några inspelningar relaterade till telefonavlyssningar som beskrivs i inlägget på Twitter från den 4 mars 2017", står det i en inlaga från departementet. 

Det var på Twitter som president Donald Trump attackerade sin företrädare Barack Obama. Han anklagade den tidigare presidenten för att ha avlyssnat hans telefonsamtal.

"Fruktansvärt. Fick precis veta att Obama avlyssnade min telefon i Trump Tower precis innan jag vann valet. Inget hittat. Det här är McCarthyism!", skrev Trump.

Med McCarthyism syftas på senatorn Joseph McCarthys häxjakt på misstänkta kommunister under 1950-talet. 

Ville dra Obama inför rätta

Trump fortsatte sedan på Twitter att hota med att dra sin företrädare inför rätta:

”Jag slår vad om att en bra advokat skulle få ihop ett bra case med att president Obama avlyssnade mina telefoner i oktober, precis före valet.”

Nu slår dock alltså USA:s justitiedepartement fast att det inte finns några bevis för att Obama skulle ha avlyssnat Trump Tower.

Texten uppdateras.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.