Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Terrormisstänkt man släpps

Foto: polisen / polisen
Foto: Polisen / Polisen

Den man som suttit häktad misstänkt för stämpling till terroristbrott i Östersund i augusti har släppts på fri fot, rapporterar P4 Jämtland. 

Mannen, som är i 30-årsåldern, misstänks för att har försökt köra över människor i centrala Östersund i mitten av augusti.

Han greps kort efter händelsen och anhölls på sannolika skäl misstänkt för stämpling till terroristbrott, men släpps nu ur häktet. Anledningen är att misstankarna har försvagats.

– Den sammanlagda bedömningen av bevisläget att misstankarna mot den här mannen har försvagats och att det inte längre finns grund för häktning, säger kammaråklagare Henrik Olin.

”Har lämnat en rimlig förklaring”

Utredningen mot mannen har nu bedrivits i nästan en månad och kommer att fortsätta även framöver. 

– Han är fortfarande misstänkt även om misstankarna har försvagats.

Enligt advokat Linda Arnqvist har förundersökningen inte kunnat lägga fram några bevis som stärker misstankarna mot mannen.

– Min klient har aldrig haft för avsikt att begå något terroristbrott. Han har lämnat en rimlig förklaring till varför han befann sig på Stortorget den 14 augusti och agerade på det sätt som han gjorde, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.