Rakhmat Akilov attackerad av gängkriminell medfånge

Foto: TT NYHETSBYRÅN
Foto: RICHARD STRÖM /EXPRESSEN

Terrordömde Rakhmat Akilov har attackerats inne i Kumlafängelset. 

En gängkriminell medfånge bröt sig in i hans cell och slog honom flera gånger, rapporterar SVT Nyheter. 

Rakhmat Akilov, livstidsdömd för terrordådet på Drottninggatan i Stockholm förra året, blev angripen i sin cell i högsäkerhetsfängelset Kumla.

En 24-årig intagen, också han placerad i samma "bunker", tog sig in i Akilovs rum förra torsdagen, rapporterar SVT Nyheter Örebro. 

Skrik och smällar hördes

Dörren stod öppen, så medfången, en tidigare gängkriminell, gick in och stängde sedan dörren. Han utdelade flera slag mot Akilov som låg på golvet, enligt Kriminalvårdens rapport om händelsen. 

Skrik och smällar hördes. Vakter bevittnade attacken.

– Det jag vet är att vi fått in själva handlingarna, det kommer att skrivas en anmälan om detta. Därefter får vi se vilket typ av brott det rör sig om, säger Karin Eldbom, förundersökningsledare hos polisen i Hallsberg, till SVT Nyheter.

Angriparen isolerad

Den 24-årige angriparen är dömd till fyra års fängelse för bland annat vapenbrott. Han har nu isolerats från övriga fångar. Också Akilov hålls isolerad.

Rakmat Akilov avtjänar sitt straff i den så  kallade Fenix-bunkern på Kumlafängelset, där många svårt belastade kriminella är internerade.

Det är oklart om Akilov skadades i attacken, skriver SVT Nyheter.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.