Avspärrningarna på platsen. Foto: SWEPIXAvspärrningarna på platsen. Foto: SWEPIX
Avspärrningarna på platsen. Foto: SWEPIX
Poliser på platsen. Foto: SWEPIXPoliser på platsen. Foto: SWEPIX
Poliser på platsen. Foto: SWEPIX

Skottlossning i Enskede utreds

Publicerad

En skottlossning har rapporterats i Enskede. En man med knivskador har vid samma tidpunkt tagits in på sjukhus. Polisen utreder möjlig koppling mellan händelserna.

Händelsen rubriceras som mordförsök.

Vid klockan halv sju fick polisen larm från ett vittne som sade sig ha hört skottlossning och sett en skadad person lämna platsen. Ungefär samtidigt inkom en skadad man till ett sjukhus i närheten.

– Men det var initialt benämnt som knivskada eller stickskada, säger polisens presstalesperson Anna Westberg. 

Polisen utreder ett möjligt samband mellan skottlossningen och knivskärningen. Foto: SWEPIX

Det är alltså oklart om den skadade mannen har någon koppling till den misstänkta skottlossningen. 

När polisen kom fram till platsen hittade de blodsspår och tomhylsor.

– Vi jobbar på platsen för att ta reda på vad som hänt. Än så länge har vi inte hittat någon skottskadad person. Det kan vara den personen som kommit in till sjukhuset, säger Anna Westberg.

Utreder mordförsök

Läget för mannen som fördes till sjukhus ska vara stabilt, enligt polisen.

Polisen spärrade av flera gårdar och en gågata i området. 

Händelsen ska ha skett i ett lägenhetsområde i Dalen i Enskede och polisen patrullerar området, gör teknisk undersökning och hör vittnen. 

– Vi har haft hundsök, men det är inte så att man har hittat något vapen vad jag har fått återkopplat, säger Anna Westberg.

Händelsen rubriceras som mordförsök. Ingen misstänkt gärningsman har gripits.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag