Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mc-förare i krasch med traktor – svårt skadad

Olyckan inträffade vid Väderstad i Östergötland. Foto: GOOGLE MAPS

En motorcykel har kört rakt in i en traktor i Väderstad. 

Mc-föraren har förts till sjukhus med ambulans. 

Föraren är allvarligt skadad, men tillståndet ska vara stabilt. 

En traktor och en motorcykel har krockat i Väderstad, i Mjölby kommun. Larmet inkom strax innan klockan halv ett. Mc-föraren är allvarligt skadad och förd med ambulans till sjukhus, enligt polisen. 

– Det var en traktor med släp som körde ut från en grusväg till en större väg, och han hann inte se att motorcykeln kom, säger Torbjörn Karlsson, insatsledare vid räddningstjänsten i Mjölby. 

Två ambulanser kallades till platsen. Strax efter klockan ett lämnade en av ambulanserna platsen och förde mc-föraren till sjukhus, enligt polisen. 

Föraren är allvarligt skadad 

Under eftermiddagen var föraren vaken och talbar men vårdas fortsatt på sjukhus. 

– Föraren fördes till US i Linköping och vi förbereder för att snart kunna hålla förhör, säger Hanna Andersson, polisens presstalesperson. 

US i Linköping uppger att föraren är allvarligt skadad, men att tillståndet ska vara stabilt. Föraren har skrivits in på intensivvårdsavdelning. 

Polisen ska hålla förhör 

Traktorföraren var chockad, men inte fysiskt sakad. Han fick stöttning av ambulanspersonal, men fördes inte till sjukhus, enligt räddningstjänsten. 

– Vi kommer höra bägge parter för att ta reda på exakta händelseförloppet, men i nuläget finns ingen misstanke om brott, säger Hanna Andersson. 

Olyckan skedde på väg 944 i Mjölby kommun. Strax efter olyckan var vägen avstängd i båda riktningar medan räddningsarbetet pågick. Trafiken kunde dock släppas på igen efter ungefär 20 minuter, enligt räddningstjänsten. 

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!