Olyckan inträffade vid Väderstad i Östergötland. Foto: GOOGLE MAPS
Olyckan inträffade vid Väderstad i Östergötland. Foto: GOOGLE MAPS

Mc-förare i krasch med traktor – svårt skadad

Publicerad

En motorcykel har kört rakt in i en traktor i Väderstad. 

Mc-föraren har förts till sjukhus med ambulans. 

Föraren är allvarligt skadad, men tillståndet ska vara stabilt. 

En traktor och en motorcykel har krockat i Väderstad, i Mjölby kommun. Larmet inkom strax innan klockan halv ett. Mc-föraren är allvarligt skadad och förd med ambulans till sjukhus, enligt polisen. 

– Det var en traktor med släp som körde ut från en grusväg till en större väg, och han hann inte se att motorcykeln kom, säger Torbjörn Karlsson, insatsledare vid räddningstjänsten i Mjölby. 

Två ambulanser kallades till platsen. Strax efter klockan ett lämnade en av ambulanserna platsen och förde mc-föraren till sjukhus, enligt polisen. 

Föraren är allvarligt skadad 

Under eftermiddagen var föraren vaken och talbar men vårdas fortsatt på sjukhus. 

– Föraren fördes till US i Linköping och vi förbereder för att snart kunna hålla förhör, säger Hanna Andersson, polisens presstalesperson. 

US i Linköping uppger att föraren är allvarligt skadad, men att tillståndet ska vara stabilt. Föraren har skrivits in på intensivvårdsavdelning. 

Polisen ska hålla förhör 

Traktorföraren var chockad, men inte fysiskt sakad. Han fick stöttning av ambulanspersonal, men fördes inte till sjukhus, enligt räddningstjänsten. 

– Vi kommer höra bägge parter för att ta reda på exakta händelseförloppet, men i nuläget finns ingen misstanke om brott, säger Hanna Andersson. 

Olyckan skedde på väg 944 i Mjölby kommun. Strax efter olyckan var vägen avstängd i båda riktningar medan räddningsarbetet pågick. Trafiken kunde dock släppas på igen efter ungefär 20 minuter, enligt räddningstjänsten. 

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag