Foto: SWEPIXFoto: SWEPIX
 Foto: SWEPIX
Polisen fick larmet strax efter klockan nio på måndagskvällen. Foto: LÄSARBILDPolisen fick larmet strax efter klockan nio på måndagskvällen. Foto: LÄSARBILD
Polisen fick larmet strax efter klockan nio på måndagskvällen. Foto: LÄSARBILD
Foto: LÄSARBILDFoto: LÄSARBILD
 Foto: LÄSARBILD

Misstänkt rån på hotell – person gripen efter att ha låst in sig på hotellrum

Publicerad

Ett misstänkt rån har inträffat på ett hotell på Södermalm i Stockholm.
En person låste därefter in sig på ett rum på hotellet och polisen har haft förhandlare på plats.
– Det är avslutat. Mannen är gripen och misstänkt för åtminstone rån och hot mot tjänsteman, säger polisens presstalesperson Anna Westberg.

Det var vid vid 21.15-tiden som polisen fick larmet om ett misstänkt rån på ett hotell på Södermalm i Stockholm och att mannen därefter ska ha låst in sig på ett rum. 

– Det är oklara omständigheter. Det är en person som kommit över någon nyckel och låst in sig på ett hotellrum, säger Anna Westberg. 

Polisen har haft förhandlare på plats och poliser med sköldar ska ha tagit sig in på hotellet.

Strax innan midnatt kunde polisen gripa mannen.

– Det är avslutat. Mannen är gripen och misstänkt för åtminstone rån och hot mot tjänsteman, säger Peter Asp vid polisens presstjänst.

Hur gick gripandet till?

Det var mycket lugnt och fint, han öppnade dörren och kom ut. 

Polis på platsen.Foto: SWEPIX

Det finns i nuläget inga uppgifter om att någon person har kommit till skada. 

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag