Polisen på plats vid sjön Trehörningen. Foto: LÄSARBILDPolisen på plats vid sjön Trehörningen. Foto: LÄSARBILD
Polisen på plats vid sjön Trehörningen. Foto: LÄSARBILD
En kvinna ska ha blivit utsatt för en misstänkt våldtäkt vid sjön Trehörningen i Huddinge. Foto: Google MapsEn kvinna ska ha blivit utsatt för en misstänkt våldtäkt vid sjön Trehörningen i Huddinge. Foto: Google Maps
En kvinna ska ha blivit utsatt för en misstänkt våldtäkt vid sjön Trehörningen i Huddinge. Foto: Google Maps

JUST NU: Larm om våldtäkt i Huddinge

Publicerad

Polisen har fått in larm om en våldtäkt i närheten av sjön Trehörningen i Huddinge söder om Stockholm.

– Det är en person som har ringt och anmält att en annan person blivit våldtagen. Det hände strax efter två (på tisdagseftermiddagen), säger Anna Westberg vid Stockholmspolisen.

Ingen person är gripen.

Larmet om den misstänkta våldtäkten kom in till polisen strax efter 15.00 på tisdagseftermiddagen.

Polisen har spärrat av ett skogsparti vid sjön Trehörningen i Huddinge söder om Stockholm.

– Det hände utomhus, och vi har varit i Huddinge och pratat med brottsoffret. Vi har lokaliserat en potentiell brottsplats. Platsen är avspärrad och man ska göra en teknisk undersökning, säger Anna Westberg vid polisen i Stockholm.

Brottsoffret har åkt till sjukhus.

– Där ska brottsoffret undersökas mer. Vi har ingen person som är gripen för den här misstänkta våldtäkten.

Polisen vill inte gå ut med ålder på brottsoffret. 

– Vi kan inte säga mer än att det är en kvinna. Jag vill dessutom inte säga exakt plats, eftersom man fortfarande jobbar där, förklarar Anna Westberg.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag