Sportflygplan havererade vid landning – räddningsinsats

Publicerad

Ett mindre flygplan har havererat utanför Örnsköldsvik.

Piloten var ensam i planet som havererade i samband med landning.

– Det är lite oklart om det är på ett flygfält eller var det hände, säger Peder Jonsson vid polisen.

Larmet på tisdagseftermiddagen kom från en privatperson som såg vad den uppfattade som ett litet flygplan som kraschade. Polis, räddningstjänst, ambulans och helikopter skickades snabbt ut till platsen.

Polisen i Västernorrland fick larmet vid 14.39. De uppgav via sin hemsida:

"Larm om ett mindre flygplan som havererat vid Köpmanholmen. Räddningstjänst, ambulans, flygräddning och polis på väg."

Nina Brundin vid Sjöfartsverket:

– En person har ringt in och sagt att det såg ut som att ett flygplan kraschade vid Köpmanholmen söder om Örnsköldsvik.

Polisen: En person ombord

Snart visade det sig att ett flygplan mycket riktigt havererat.

– Det är ett litet sportflygplan som, i samband med ett landningsförsök, har havererat. Det var bara en person ombord. Bara piloten var i planet, och det är inga personskador, säger Peder Jonsson vid polisen.

– Det är lite oklart om det är på ett flygfält eller var det hände.

Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag