Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flera män tog sig in i bostad – hotade kvinnor

Hör polisen berätta om insatsen i Uppsala.

Fem kvinnor åt middag – då dök tre män upp.

En av dem ska ha hotat med ett vapen och därefter lämnade männen lägenheten, uppger polisen. 

– De ska bara ha varit där i tio sekunder. Ärendet är väldigt prioriterat, säger Fabian Hamnqvist vid polisen i region Mitt. 

Vid 19.40-tiden på tisdagskvällen tog sig fem män in i en bostad i Kungsängen i södra Uppsala. 

I lägenheten satt fem kvinnor och åt middag. 

En av männen, av totalt tre som tog sig in i lägenheten, ska ha tagit fram ett vapen – och kort senare lämnade alla männen. 

Vapenhotade kvinnor som åt middag

Polisen utreder nu grovt hot och vapenbrott.  

– Tre män gick in genom dörren till lägenheten. De var där i cirka tio sekunder, och en av männen ska ha visat ett vapen, säger Fabian Hamnqvist vid polisen i region Mitt, och fortsätter: 

– Så vitt jag känner till ska ingen ha sagt någonting. Männen lämnade kort därefter. De gick in, visade upp sig och gick därifrån. Målsäganden vet inte vad det gällde. 

En polispatrull skickades till platsen för att ta signalement och vittnesuppgifter. Ingen person ska ha kommit till fysisk skada. 

– Vi har inte gripit någon av de tre misstänkta ännu, men de eftersöks. Ärendet är väldigt prioriterat. Det prioriteras högt i vår ordning, säger Fabian Hamnqvist. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.