Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

En man gripen efter mordet på Adriana

En man i 20-årsåldern har gripits misstänkt för inblandning i mordet på 12-åriga Adriana i Norsborg.
Adriana sköts till döds.
Brottsplatsen i somras.
Foto: ALEX LJUNGDAHL

En man i 20-årsåldern har gripits misstänkt för iblandning mordet på 12-åriga Adriana i Norsborg.

Han är misstänkt för grovt skyddande av brottsling.

– Frihetsberövandet är ett viktigt steg framåt mot att också komma vidare med ärendet i sin helhet, säger utredningsledaren Lukas Molander.

Natten till den 2 augusti sköts 12-åriga Adriana till döds, utanför en bensinstation i Norsborg i Botkyrka kommun.

Det var bara två veckor innan hon skulle börja sjunde klass.

En man som sedan tidigare anhållits i sin frånvaro, greps under tisdagsmorgonen. Mannen, som är i 20-årsåldern, är misstänkt för grovt skyddande av brottsling.

– Ett intensivt utredningsarbete har pågått sedan dag ett och vi har nu nått ett skede där vi har anledning att genomföra detta gripande, säger Lukas Molander, utredningsledare.

Ska ha säkrat flera spår

Ytterligare en person har hämtats till förhör, men personen är inte misstänkt för brott.

”Polisutredningen med målet att lagföra de ansvariga för denna skjutning där ett oskyldigt barn blev offer är ytterst prioriterad hos polisen”, skriver polisen på sin hemsida.

– Adriana var en tjej som ville förändra förorten. Hon ville bli politiker. Hon var tuff och rättvis. Hon var en fredsmäklare, sa Adrianas mamma i samband med begravningen.

Gärningsmännen öppnade eld från en vit Audi.

Enligt uppgifter till Expressen har man bland annat hittat DNA-spår på en eller flera hylsor vid brottsplatsen, och tekniska spår ska ha säkrats i flyktbilen.

Se mer:

Här tvingas hon begrava sitt barn • Hör mammans sorg och vädjan till politikerna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.