Äldre man drunknade utanför Söderköping

Publicerad

En man i 75-årsåldern drunknade vid badplatsen Djupdalen utanför Söderköping på fredagen, skriver TT.

Mannen hade gått i vattnet för att bada – och hittades livlös på botten av en privatperson.

En man i 75-årsåldern gick i vattnet på badplatsen Djupdalen utanför Söderköping – och försvann. En privatperson hittade honom livlös på botten och slog larm.

Den som larmade inledde hjärt- och lungräddning. Räddningstjänst och ambulanser kom till platsen och fortsatte räddningsinsatsen.

Mannen fördes till Vrinnevisjukhuset i Norrköping där han dödförklarades, skriver TT.

– Vi fick larm från en person som såg en man gå i vattnet vid Djupdalen. Inringaren upptäckte att mannen var försvunnen och hittade honom på botten, säger Mikael Kalered, inre befäl hos räddningstjänsten i Östra Götaland.

– Han drog upp honom och inledde hjärt- och lungräddning tills vi var på plats. Mannen fördes till sjukhus med ambulans, säger han.

Larmet kom in klockan 17.01. Räddningstjänsten skickade ut en brandbil och två så kallade Fip-bilar med sjukvårdsutrustning. Två ambulanser var också på plats.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag