Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bröderna Simon och Sebastian Dahir mördade tillsammans

I en våldsam knivattack mördade bröderna Dahir sitt offer.

Sedan angrep de systern – men hon överlevde och kunde vittna mot bröderna i rätten.

Sebastian och Simon Dahir döms nu till 18 års fängelse för mord.

Det var den 16 augusti som polis och ambulans larmades till en adress i Haninge med anledning av ett knivbråk. Gärningsmännen: Bröderna Simon och Sebastian Dahir.

– Vi larmades till ett bråk i en bostad, men när vi kom fram hittade vi de här två utomhus, sa Kjell Lindgren, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Enligt stämningsansökan mördade de en man med flera knivhugg, bland annat i hjärtat, och gick samtidigt till attack mot hans syster. Uppgifter i mordutredningen gör gällande att bråket handlade om knarkpengar.

Systern överlevde

Systern överlevde och blev ett nyckelvittne i utredningen.

"Förhör med målsäganden NN angående hennes kännedom om brodern som person och dennes relation till (en av de misstänkta mördarna) samt hennes iakttagelser före och under angreppen på brodern och henne själv till styrkande av åtalet gällande mord och mordförsök", står i stämningsansökan.

Både storebror Simon, 27, och Sebastian, 21, döms till 18 års fängelse för mord och mordförsök, meddelar Södertörns tingsrätt på torsdagen.
"De båda männen, som är bröder, har gått med på att de var på platsen, men de har förnekat att de gjort något brottsligt. En av dem har menat att han själv bara försvarade sig mot ett angrepp och sen direkt lämnade platsen. Hans bror har gjort gällande att han bara försökt gå emellan i tumultet och att han också lämnade platsen sen. Tingsrätten har dock ansett dem överbevisade om att ha begått brotten", skriver domstolen.

Dömda för flera brott

Båda bröderna Dahir är dömda för brott sedan tidigare. Simon Dahir, 27, har bland annat straffats för två rån. Lillebror Sebastian Dahir är dömd för brott som misshandel och grov misshandel.

Sebastian Dahir genomgick efter rättegången en rättspykiatrisk undersökning. Där konstateras att han har ett "antisocialt beteendemönster och en kriminell identifiering." Han bedöms ha lidit av psykisk störning vid mordtillfället, kopplat till hans droganvändande.

Störningen bedöms dock inte som allvarlig i lagens mening och den anses ha gått över i häktet då Sebastian Dahir inte har tillgång till droger.

Förutom mord och mordförsök döms bröderna nu för bland annat misshandel, olaga hot och ringa narkotikabrott.

Simon och Sebastian Dahir nekar till brott.