Attack mot kvinna – svåra skador

Brottsstatistik 2021 från Brottsförebyggande rådet (Brå)
Polisen larmades till Hökarängen på lördagsförmiddagen med anledningen av att en kvinna blivit stucken med ett ”tillhygge”
Foto: Blåljusbilder

En kvinna har förts till sjukhus med allvarliga skador efter att ha blivit attackerad av en man i Hökarängen i södra Stockholm. Mannen kunde kort därefter gripas och är nu misstänkt för mordförsök.

Polisen larmades till Hökarängen strax efter klockan elva på lördagsförmiddagen. De skriver på sin hemsida att en kvinna har stuckits med ett tillhygge.

– Vi fick in larm om att det var något som ägde rum i en trappuppgång och när vi kom till platsen såg vi att det var blod i trappen. I den insatsen har det framkommit att en kvinna har stuckits med ett föremål. Hon har stickskador och förs till sjukhus i ambulans. Hon har allvarliga skador, säger Ola Österling, polisens presstalesperson.

– Det har inträffat både i en trappuppgång och i en lägenhet, vi har hittat blod i en trappuppgång och blod i en lägenhet, fortsätter han.

Han berättar att en man har gripits i närheten av brottplatsen och att han nu är införd till en polisstation.

– Han var på flykt från brottsplatsen, säger Ola Österling.

I nuläget håller polisen på att säkra spår från brottet. Det handlar bland annat om blod och kläder som ska undersökas för att binda eller fria den gripne mannen från misstankarna, skriver polisen på sin hemsida.

Mannen var inledningsvis misstänkt för grov misshandel men med anledning av kvinnans skador har brottsrubriceringen ändrats till mordförsök.

Larmnummer att ha koll på

Hit kan du vända dig om du behöver slå larm

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.