Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Juristen Molly Malm ny expert i Expressen

Foto: OLLE SPORRONG
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN

Molly Malm blir ny expert i Expressen. 

Varje måndag svarar hon på dina frågor om juridik och familjerätt – med premiär i dag. 

Vem får behålla huset om vi skiljer oss? När bör man skriva ett äktenskapsförord? Och vad är egentligen ett bodelningsavtal? 

Nu ger Molly Malm, jurist på byrån avtal24, svar på dina frågor om juridik och familjerätt – varje måndag i Expressen. 

– Alla kommer i kontakt med familjejuridik någon gång i livet, så vi är övertygade om att våra läsare kommer att uppskatta Molly Malms handfasta råd om sånt som kan vara känsligt och svårt. Det känns grymt med ännu en proffsig expert i vårt team som svarar på frågor inom sina respektive områden varje vecka, säger Evelina Malteson, planeringsredaktör på Expressen. 

Sedan tidigare får du på tisdagar svar om vett och etikett i sociala medier av Beata Jungselius, doktorand på institutionen för tillämpad IT på Göteborgs universitet. Gunilla Hasselgren, distriktsläkare och tidigare tv-doktor, svarar på frågor om medicin och hälsa på onsdagar. Och på torsdagar är det Suzanne Lindström, barnmorska och sexualrådgivare, som ger svar om sex och relationer. 

– Vi är mån om våra läsare och satsar på print. Vi vill ge dem en premiumprodukt med mer av allt – en mix av nyheter, nöje, sport och spel. Det känns jättekul att även kunna erbjuda våra läsare svar från våra kunniga experter, säger Expressens printchef Johanna Holmberg. 

MOLLY MALM

Vad kommer du att skriva om i Expressen? 

”Främst familjejuridik, vilket är sådant som berör oss alla och som vi alla kommer i kontakt med minst någon gång under livet. Exempelvis när man ska bli sambo, gifta sig, få barn, separera eller när en nära anhörig gått bort.”

Vad är ditt bästa råd när det kommer till juridik? 

”Det finns många tillfällen i livet när det gäller att ha koll på familjejuridiken. Mitt råd är att ta reda på vad som gäller i just din situation och inte skjuta upp det där med testamente, samboavtal och äktenskapsförord. Genom att planera för framtiden kan man undvika konflikter och skapa en ekonomisk trygghet för sig själv och sina närstående.” 

 

Ålder: 26

Ort: Stockholm

Sysselsättning: Jurist på avtal24

Karriär: Jag tog min juristexamen i januari 2016 och har sedan dess arbetat som jurist på avtal24. Jag arbetar inom familjerätt och inom den proaktiva juridiken – vi skriver avtal i förebyggande syfte, innan något händer. Det roligaste i mitt jobb är kundmötet och att hitta juridiska lösningar som är anpassade efter mina kunders varierande förutsättningar och behov.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.