Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jureskogs grillskola: Fyra tips som gör dig till proffs

Vilda växter med Lisen Sundgren, enkla recept med Elisabeth Johansson och grillskola med Johan Jureskog – se hela första avsnittet av Allt om mat!
Kolla in stjärnkocken Johan Jureskogs tips för hur du lyckas vid hemmagrillen.
Foto: John Eneroth
En del som många kanske glömmer: Välj rätt kol!
Foto: John Eneroth

”Köttkungen” Johan Jureskog älskar att grilla. 

Och då är han väldigt mån om detaljerna, precis som när han steker kött. 

Allt sker med omsorg. 

Lär dig knepen för att kolgrilla som ett proffs.

Avsnitt 1: Välja kol och grill

Vilken koltyp är bäst? Hur tänder man grillen? Spelar priset någon roll?

Grillskola med köttkungen Johan Jureskog.

Avsnitt 2: Hur väljer jag kött?

Är flankstek godare än oxfilé? Är det viktigt hur köttet skärs upp?

Här är grillskola med köttkungen.

Avsnitt 3: Hur ska man grilla?

Vilken temperatur är rätt? Vilken sorts salt fungerar bäst och när ska jag salta? Behövs verkligen termometer? Varför måste köttet vila? Johan Jureskog reder ut. 


Johan Jureskog tipsar om hur du grillar den perfekta köttbiten.

Avsnitt 4: Hamburgare

Dags för examen i grillskolan. Lär dig hur du får hamburgaren riktigt saftig, vilken fetthalt färsen bör ha och vilken sida av hamburgarbrödet som är den som ska grillas. Dessutom får du receptet på Johans gourmetburgare.

Knepen för att få till den bästa hamburgaren.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.