Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Juliet-mordet: Friande dom överklagas

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Juliet Kavinga var gravid när hon mördades. Den 35-årige man som friades i tingsrätten bör dömas, anser chefsåklagaren som överklagat domen till hovrätten.
Foto: ÖRNBERG CHRISTIAN

Den 35-årige man som Handens tingsrätt nyligen friade från mord på gravida Juliet Kavinga bör dömas för brottet, anser chefsåklagare Tora Holst som nu överklagat domen till hovrätten.

35-åringen var den som misstankarna omedelbart föll på eftersom han, enligt åklagaren, är den ende som haft motiv, tillfälle och möjlighet att begå brottet. Den enda konflikt som fanns kring Juliet var att hon ville föda det barn hon väntade med 35-åringen. Det ville däremot inte han. Bland bevisen finns den omständigheten att mannen dagen efter mordet hyrde två bilar, bland annat en skåpbil. Han har inte förklarat varför, skriver åklagaren. Juliet Kavingas kvarlevor hittades drygt ett år efter mordet utanför Ekerö i Mälaren. Mannen har hela tiden förnekat brott.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.