Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Julie, 16, yngsta personen i Frankrike att dö av covid-19

Professor Jan Albert svarar på de vanligaste frågorna.
16-åriga gymnasieeleven Julie är Frankrikes yngsta offer för det nya coronaviruset.Foto: Le Parisien
I Frankrike har 366 personer det senaste dygnet avlidit på sjukhus i covid-19.Foto: SEBASTIEN SALOM-GOMIS/SIPA/SHUTTERSTOCK

16-åriga Julie är den yngsta person i Frankrike som avlidit i covid-19.

Hon hade inga tidigare sjukdomar och allt började med en hosta, berättar hennes syskon för Le Parisien.

– Ingen är oövervinnlig mot detta virus, säger systern Manon till Le Parisien.  

I måndags lades 16-åriga Julie in på sjukhus i staden Longjumeau för att hon hade andningsbesvär. I tisdags kväll dog hon.

Hon är den första minderåriga patient som dött av coronaviruset i Frankrike. 

– Julie hade bara lite hosta förra veckan. Det blev värre under helgen med slem och i måndags åkte vi till en läkare. Hon hade inga tidigare sjukdomar, berättar hennes äldre syster för Le Parisien.

Efter att Julie tagits till sjukhus ska hennes tillstånd förvärrats snabbt och hon togs till Neckersjukhuset i Paris.

Men hon blev allt sämre och natten mellan tisdagen och onsdagen slutade hennes lungor att fungera och läkarna lyckades inte rädda hennes liv.

– Vi måste sluta tro att detta bara påverkar äldre. Ingen är oövervinnlig mot detta virus, säger systern till Le Parisien.

”Sorgen är olidlig”

Julie kom från Essonne i regionen Île-de-France och hon beskrivs som en ”bubblande” gymnasieelev som älskade att sjunga och dansa, och drömde om en karriär som artist.

Julies mamma berättar för nyhetsbyrån AFP om sorgen:

– Det är olidligt. Vi skulle leva ett vanligt liv.

Enligt familjen ska Julie begravas på måndag, då får högst tio personer närvara. Julies vänner planerar att hålla en minnesceremoni i skolan hon gick i där de bland annat kommer att hålla tyst minut och planerar en marsch där deltagarna ska bära vitt och rött, vitt för att representera hennes goda humör och rött för att det var Julies favoritfärg, skriver Le Parisien.

https://twitter.com/le_Parisien/status/1243328281069436928?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.telegraaf.nl%2Fnieuws%2F640663121%2Fjongste-franse-coronaslachtoffer-is-16-jarige-julie

Frankrikes högsta siffror hittills

Offren för det nya coronaviruset ökar värden över. I Frankrike har 366 personer det senaste dygnet avlidit på sjukhus i covid-19. Det är den högsta siffran för landet hittills, enligt Jérôme Salomon vid hälsodepartementet.

Personer som avlidit på ålderdomshem eller i sina hem inte finns med i statistiken.

Missa inga nyheter om coronaviruset. Ladda ner eller starta om Expressens app, slå på notiser och välj ”coronaviruset” – då får du hela tiden senaste nyheterna.  

LÄS MER: Sjukdomarna som gör coronasmittan farligare 

LÄS MER: Det händer i kroppen om du får coronavirus 

Statsministern förklarar varför sammankomster på över 50 personer förbjuds.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.