Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Julian Assange sover på luftmadrass

Foto: Diamant Salihu

Först ryktades det att Julian Assange skulle kunna färdas i en diplomatsäck till Ecudor.

Nu avslöjar aktivisten Robert Naiman att Assange lever ytterst spartanskt på ambassad - och att han sover på en luftmadrass.

- Han bor i ett enkelt rum, som förmodligen är ett arbetsrum i vanliga fall, säger Robert Naiman.

Foto: Foto: Oli ScarffJulian Assange har fått besök av aktivisten Robert Naiman från Chicago som har samlat 4 000 amerikanska namnunderskrifter som ska lämnas över till Ecuadors president. Efter besöket berättade Naiman om hur Assange lever inne på ambassaden:

- Han bor i ett enkelt rum, som förmodligen är ett arbetsrum i vanliga fall. Det såg ut som ett av studentrummen jag hade under studietiden. Men Julian är van att flytta omkring och bo enkelt.

"Kan inte förneka"

När han får frågan om Julian Assange sover på en luftmadrass blir svaret:

- Jag kan inte förneka att det är så.

"Får inte öppnas"

Det var i tisdags som Julian Assange sökte sig till Ecuadors ambassad i London. Sedan dess har han hållit sig inne i byggnaden. Något asylbesked från Ecuador har ännu inte kommit, men det spekuleras redan om hur han skulle kunna ta sig dit från Storbritannien, rapporterar TT.

Ett rykte är att Assange skulle kunna färdas i en så kallad diplomatsäck, en säck med diplomatpost.

– Diplomatpost omfattas av Genèvekonventionen. En diplomatsäck får inte öppnas eller kvarhållas av en annan stat, säger Teo Zetterman vid UD:s presstjänst

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.