Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Julian Assange gifter sig med svenska fästmön nästa vecka

Julian Assanges svenska fästmö: Han har blivit mager och sjuk
Julian Assange gifter sig i fängelset nästa vecka.
Foto: FRANK AUGSTEIN / AP TT NYHETSBYRÅN
Julian Assanges svenska fästmö Stella Moris.
Foto: PARSONS MEDIA / PARSONS MEDIA / POLARIS POLARIS IMAGES

Julian Assange gifter sig med sin svenska fästmö Stella Moris i fängelset nästa vecka.

– Självklart är vi väldigt upprymda, säger Stella Moris enligt Guardian.

Wikileaks-grundaren Julian Assange sitter i högsäkerhetsfängelset Belmarsh i London på grund av han bröt mot villkoren för sin borgen. Därifrån har han kämpat för att få gifta sig med sin svenska fästmö Stella Moris.

Paret, som har två barn tillsammans, fick i november förra året till slut ja på sin begäran om att gifta sig i fängelset.

– Jag är lättad över att förnuftet segrade. Jag hoppas att det inte kommer ske fler försök att påverka vårt äktenskap, sade Stella Moris då.

Svenska fästmön: ”Julian ser fram vigseln”

Nu står det klart att Julian Assange och Stella Moris gifter sig den 23 mars. Bara fyra gäster kommer dock att få närvara vid vigselceremonin i högsäkerhetsfängelset.

– Självklart är vi väldigt upprymda trots restriktionerna, säger Stella Moris.

Hon talade med sin fästman under söndagen.

– Julian ser fram vigseln, många månader efter det att vi lämnade in vår begäran blir den äntligen av, säger Stella Moris.

Modeskaparen Vivienne Westwood har inför nästa veckas vigselceremoni designat en klänning till Moris och en kilt till Assange, vars föräldrar har kopplingar till Skottland.

Mexiko: ”Vi erbjuder Julian Assange asyl”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.