Myndighetens beräkningar säger också att det är möjligt att juli rentav kan vara den varmaste månaden på cirka 4 000 år. Foto: ShutterstockMyndighetens beräkningar säger också att det är möjligt att juli rentav kan vara den varmaste månaden på cirka 4 000 år. Foto: Shutterstock
Myndighetens beräkningar säger också att det är möjligt att juli rentav kan vara den varmaste månaden på cirka 4 000 år. Foto: Shutterstock
Nasa publicerade tidigare i år en bild som visar hur värmeböljan dragit över världen. Foto: NasaNasa publicerade tidigare i år en bild som visar hur värmeböljan dragit över världen. Foto: Nasa
Nasa publicerade tidigare i år en bild som visar hur värmeböljan dragit över världen. Foto: Nasa

Juli – den varmaste månaden i historien

Publicerad

Juli är sannolikt den varmaste månaden i historien – och det här året ser ut att bli det varmaste hittills.

Eller åtminstone sedan mätningarna började.

Det påstår Nasa, den japanska motsvarigheten till SMHI och nu även amerikanska NOAA, det officiella organet för klimat och miljöinformation i USA.

För några dagar sedan berättade Washington Post om att juli månad är den varmaste i historien – åtminstone sedan officiella mätningar började göras vid 1800-talets slut.

Washington Post citerade både Nasa och Japan Meteorological Agency (JMA) som har publicerat uppgifter som visar att juli 2015 var den hetaste månaden hittills.

Nu kommer ytterligare en larmrapport.

Nu berättar CNN att också NOAA, som står för National Oceanic and Atomspheric Administration, den amerikanska myndighet som övervakar hur det står till i hav och i atmosfären, att juli 205 är den varmaste månaden sedan mätningarna började 1880

Myndighetens beräkningar säger också att det är möjligt att juli rentav kan vara den varmaste månaden på cirka 4 000 år.

NOAA säger också att år 2015 också kan bli det varmaste året hittills, de sju första månaderna visar detta.

Klimatforskare Jake Church på NOAA säger till CNN:

– Det här är bekräftar vad vi redan vet. Världen håller på att värmas upp och den forsätter att värmas."

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag