Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Juli – den varmaste månaden i historien

Myndighetens beräkningar säger också att det är möjligt att juli rentav kan vara den varmaste månaden på cirka 4 000 år.
Foto: Shutterstock
Nasa publicerade tidigare i år en bild som visar hur värmeböljan dragit över världen.
Foto: Nasa

Juli är sannolikt den varmaste månaden i historien – och det här året ser ut att bli det varmaste hittills.

Eller åtminstone sedan mätningarna började.

Det påstår Nasa, den japanska motsvarigheten till SMHI och nu även amerikanska NOAA, det officiella organet för klimat och miljöinformation i USA.

För några dagar sedan berättade Washington Post om att juli månad är den varmaste i historien – åtminstone sedan officiella mätningar började göras vid 1800-talets slut.

Washington Post citerade både Nasa och Japan Meteorological Agency (JMA) som har publicerat uppgifter som visar att juli 2015 var den hetaste månaden hittills.

Nu kommer ytterligare en larmrapport.

Nu berättar CNN att också NOAA, som står för National Oceanic and Atomspheric Administration, den amerikanska myndighet som övervakar hur det står till i hav och i atmosfären, att juli 205 är den varmaste månaden sedan mätningarna började 1880

Myndighetens beräkningar säger också att det är möjligt att juli rentav kan vara den varmaste månaden på cirka 4 000 år.

NOAA säger också att år 2015 också kan bli det varmaste året hittills, de sju första månaderna visar detta.

Klimatforskare Jake Church på NOAA säger till CNN:

– Det här är bekräftar vad vi redan vet. Världen håller på att värmas upp och den forsätter att värmas."

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.