"Juholt raljerar över viktiga jobb"

Publicerad
Uppdaterad
KARLSTAD. Håkan Juholt fnyser och raljerar över viktiga jobb.
Det menar statsminister Fredrik Reinfeldt som nu går i direkt klinch med S-ledaren.
- Våra motståndare kämpar med kirurgisk precision och möda för att ta bort varenda steg av den arbetslinje vi byggt upp, säger Reinfeldt.
Som Expressen.se berättade tidigare under söndagen kommer Moderaterna gå ut med en jobbkampanj. Udden är direkt riktad mot Håkan Juholt och Socialdemokraterna som är emot en sänkning av restaurangmomsen, RUT-avdraget och den halverade arbetsgivaravgiften för ungdomar.

Viktiga jobb

Statsministern har noterat Juholts uttalanden om att tio kronor billigare Toast Skagen ska ge fler jobb, eller att vi med RUT-avdraget ska gå ut med varandras hundar för att skapa välstånd.
–Jag vill säga alla er som jobbar med att göra Toast Skagen, korvgryta eller kotletter, alla ni som jobbar i restaurang- och hotellnäringen, vi tycker att ni gör viktiga jobb, sa han i sitt timslånga tal under partiets Sverigemöte i Karlstad som avslutades vid lunchtid i dag.
Efteråt förklarade Reinfeldt sin syn på Juholts uttalanden:
–Det finns en konstig föreställning om en lång rad jobb som jag tror Sverige behöver, som behövs för att ungdomar ska få jobb, som behövs för vår allmänna ambition att sysselsättningen ska växa.

Satsningar

Reinfeldt vill ställa detta mot de åtgärder som regeringen har för ökad sysselsättning. Han pekade också på vikten av de skolreformer, innovationssatsningar och infrastruktursatsningar som kommer under de kommande åren.
Men den allra viktigaste åtgärder är och förblir skattesänkningar:
–Jobbskatteavdraget är den enskilt mest jobbskapande åtgärden, säger Reinfeldt.

"Alternativet är förtidspensionssnurran"

Reinfeldt fick också frågor om det kraftigt kritiserade Fas 3 - där långtidsarbetslösa ofta sätts i vad som upplevs som meningslösa åtgärder utan möjlighet till utbildning eller verklig praktik.
–Jag försvarar att vi gör nåt, annat än att vi gömmer undan.
–Vi vet att alternativet är förtidspensionssnurran, säger Reinfeldt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag