Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Juholt: "Hör inte hemma i riksdagen"

Foto: Tommy Pedersen
Foto: Anna-Karin Nilsson

Förra S-ledaren Håkan Juholt ifrågasätter nu vice statsministern Åsa Romsons agerande i riksdagen i dag.

Romson vägrade då att ta SD-ledaren Jimmie Åkesson i handen efter deras replikskifte.

“Sådana här protester hör inte hemma i riksdagen och är inget regeringen ska ägna sig åt”, skriver Juholt på Facebook.

Som Expressen tidigare i dag kunde berätta valde Åsa Romson att inte ta emot Jimmie Åkessons utsträckta hand under partiledardebatten i riksdagen.

En som nu reagerar och ifrågasätter vice statsministerns agerande är den förra S-ledaren Håkan Juholt.

Inlägg på Facebook

På Facebook skriver han på onsdagseftermiddagen: 

“Efter våra debatter tog vi varande i hand, inte för att vi delade åsikter, utan för att vi respekterade varandra som människor och vår demokrati. Jag utgår i från att vice statsministerns agerande i dag har sin förklaring i att det var ett missförstånd, att hon kände sig provocerad eller något annat.”

Juholt fortsätter:

“Sådana här protester hör nämligen inte hemma i riksdagen och är inget regeringen ska ägna sig åt. Kampen för människovärdet förs på annat sätt.”

Tre debatter mot Juholt

Håkan Juholt konstaterar samtidigt att han under sin tid som partiledare för Socialdemokraterna hade tre debatter mot just Jimmie Åkesson:

“In i benmärgen känner jag avsky för den människosyn han och hans parti representerar. Men med samma övertygelse försvarar jag hans rätt att uttrycka den.”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.