Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Juholt gjorde comeback

Håkan Juholt.

STOCKHOLM. Förre S-ledaren Håkan Juholt har gjort comeback i riksdagen efter sitt avhopp från partiledarposten för snart två månader sedan.

Juholt kom för att delta i onsdagens voteringar. På frågan om han ska vara mycket i riksdagen framöver, svarade han.

– Jag för samtal med nya partiledningen om mina arbetsuppgifter. Jag är beredd att bidra till att stärka socialdemokraterna på olika sätt.

Han påpekade även att det politiska uppdraget bara till en liten del är i riksdagen.

Juholt meddelade den 21 januari vid en presskonferens i hemstaden Oskarshamn att han lämnar posten som Socialdemokraternas partiledare. Sedan dess har han inte synts till i riksdagen.

– Jag har haft tid att läsa mycket, att skriva en hel del och fundera över vad som hänt och över framtiden, säger Juholt.

– Jag har varit en hel del i Oskarshamn, men också i Stockholm och rest runt i olika delar av landet och träffat människor.

"Står till förfogande"

Före detta partiledare brukar efter ett tag lämna riksdagen och på frågan om det känns okej att vara kvar, svarar Juholt:

– Jag är riksdagsledamot och invald för Kalmar län och det uppdraget tänker jag fullfölja.

TT: Kan du tänka dig att vara talesperson för S på något område?

– Jag står till partiledningens förfogande för att utföra de arbetsuppgifter den tycker behöver utföras. Jag är en lagspelare.

Du lyfte frågan om barnfattigdomen som partiledare. Ser du en risk för att frågan skjuts åt sidan när Löfven fokuserar på jobben?

– Jag har största förtroende för Stefan Löfven som Socialdemokraternas ordförande och jag tänker lägga all tid och all energi jag har för att göra det möjligt för honom att bli Sveriges nästa statsminister.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.