Sven-Erik Österberg. Foto: Sven Lindwall
Sven-Erik Österberg. Foto: Sven Lindwall

Juholt får fullt stöd av VU

Publicerad
Uppdaterad
Håkan Juholt sitter kvar. Socialdemokraternas verkställande utskott ger Juholt fullt stöd.
- Vår partiordförande har meddelat att han är villig att fortsätta. Vi har ställt oss bakom det, säger Sven-Erik Österberg.
Socialdemokraternas verkställande utskott har beslutat att ge Håkan Juholt fortsatt stöd, meddelade ledamoten Sven-Erik Österberg vid en improviserad presskonferens.
Han och ledamöterna Mikael Damberg och Heléne Fritzon kom strax före 15.30 på fredagen ut på gatan utanför partihögkvarteret på Sveavägen 68 i Stockholm.
– Vi har haft ett väldigt långt sammanträde. Vår partiordförande har meddelat att han är villig att fortsätta. Vi har ställt oss bakom det, säger Österberg.
Är ni eniga?
– Vi är helt eniga. Vi har diskuterat igenom det här, säger Sven-Erik Österberg.
Han ville inte säga exakt vad Juholt planerar att göra i sin roll som partiledare i den omedelbara framtiden.
– Han vill diskutera politik. Vi har stöttat den uppfattningen. Vi kommer att stötta honom i hans arbete.

"Vi ska inte fuska"

Under den smått kaotiska presskonferensen fick Österberg också frågor om hur det Juholt anklagas för rimmar med socialdemokrati.
– Vi ska inte fuska. Man ska hålla sig till sanningen. Det är det vi har diskuterat väldigt djupt.
Går förtroendet att reparera?
– Trodde vi inte det skulle vi inte ge partiordförande det här stödet som vi gett i dag.
Mikael Damberg, också ledamot i VU, la till:
– Vi har en lång resa framför oss.
Man sa också att man inväntar besked om huruvida det blir åtal i frågan kring hyresersättningarna. Om det blir så ser man "väldigt allvarligt" på det. Man får i så fall ta upp frågan för diskussion igen, sa Damberg.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag