Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Journalist slogs ner och lämnades i dike

Demonstranter håller upp bilder på journalisten Tetyana Chornovil.
Foto: Sergei Chuzavkov

Den undersökande journalisten och aktivisten Tetyana Chornovil misshandlades under onsdagen och lämnades i diket i närheten av huvudstaden Kiev, rapporterar Reuters.

Enligt nyhetsbyrån skedde överfallet bara timmar efter att hon skrev om höga regeringstjänstemäns ekonomiska förhållanden.

– Jag försökte springa, men de kom efter och slog mig, säger hon i ett videoklipp enligt VG Nett.

34-åriga Tetyana Chornovil lämnades med bruten näsa, hjärnskakning och otaliga blåmärken enligt lokala medier. Enligt polisen överfölls hon på onsdagen av flera personer som ryckte ut henne från bilen, misshandlade henne och lämnade henne i ett dike. Det framgår inte om hon rånades i samband med överfallet.

Presidenten reagerar

Aktivisten Tetyana Chornovil har gjort sig känd som en undersökande aktivist och journalist. Enligt Reuters har hon genom sina frilansartiklar undersökt korruption inom regeringen och retat upp stadtsöverhuvuden med sina avslöjanden.

Om dagens attack har något att göra med hennes journalistiska arbete är än så länge oklart. President Viktor Yanukovich har enligt Reuters nu uppmanat polisen att få tag på de skyldiga.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.