Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Journalist i Trumps favoritprogram sparkas för rasism och sexism

Tucker Carlson på Fox News är Trumps favorit. Nu tvingas hans närmaste medarbetare sluta.Foto: CHARLES DHARAPAK / AP TT NYHETSBYRÅN
Donald Trump tittar varje kväll på Tucker Carlsons program på Fox News.Foto: SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS
Staty av Karl XII i Stockholm.Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL

Toppskribenten i Donald Trumps favoritprogram tvingas sluta för att han lagt ut rasistiska och sexistiska budskap på nätet.

Journalisten Blake Neff, som jobbade för Fox News-stjärnan Tucker Carlson, postade under namnet Charles XII, alltså Karl XII – och internationella medier påpekar att den svenske kungen har blivit en symbol för yttersta högern.

Utpräglat högerorienterade Fox News är den mest framgångsrika amerikanska tv-kanalen under senare år. 

Dess största stjärna är Tucker Carlson vars nyhetsprogram i år slog rekord i kabel-tv-nyheternas historia med i snitt 4,33  miljoner tittare varje kväll – och bland de mest trogna tittarna finns president Donald Trump.

Nu har Tucker Carlson utflankerats från höger av ingen mindre än Karl XII. 

Hans närmaste medarbetare och favoritskribent, Blake Neff, skrev i den svenske kungens engelska namn, Charles XII, när han i åratal på nätet hetsade mot svarta, mot personer av latinamerikanskt ursprung och mot kvinnor. Neff har nu tvingats lämna sitt jobb.

Blake Neff, skrev i den svenske kungens engelska namn, Charles XII, när han i åratal på nätet hetsade mot svarta, mot personer av latinamerikanskt ursprung och mot kvinnor.Foto: conservativewriters.org

Fox News fördömer

Fox News fördömer den tidigare så uppskattade medarbetarens ”förskräckliga rasistiska, kvinnofientliga och homofobiska agerande”.

”Neffs avskyvärda uppförande avslöjades inte för oss förrän på fredagen då vi snabbt accepterade hans uppsägning. Vi kan och kommer aldrig att tolerera att våra anställda agerar på det sätt han har gjort”, skriver Fox News vd Suzanne Scott och ordförande Jay Walles till de anställda.

”Allt skrevs av mig”

Blake Neff arbetade för Fox News och ankaret Tucker Carlson i nära fyra år. Han skrev stora delar av Carlsons texter i programmet ”Tucker Carlson Tonight”.

– Första versionen av allt Carlson säger i programmet skrevs av mig, sade Blake Neff nyligen.

”President Trump har många gånger twittrat ut videoklipp med Carlsons program. Det innebär att de manus som Neff bidrog till att skriva och skapa delades av USA:s president”, skriver CNN. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.