Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Joullnar, 43, hittad död i skogen – familjens sorg

Expressens Elin Jönsson på plats.
Familjens bild på dottern Sara tillsammans med mamman Joullnar, 43, som hittats död utanför Jönköping.
Foto: PRIVAT
Kvinnan hittades i ett skogsparti.
Foto: ELIN JÖNSSON
Foto: Elin Jönsson/Expressen
Foto: Elin Jönsson/Expressen

Joullnar, 43, skulle fira sin födelsedag tillsammans med sina barn. 

Men dagen innan försvann hon.

– Polisen trodde att hon försvunnit frivilligt och nu är det för sent, säger dottern Sara.

Nu har hon hittats död i skogen utanför Jönköping. 

”Du är enastående”, skriver systern på Instagram

Kroppen hittades av en privatperson i ett skogsområde i Taberg utanför Jönköpings tidigt på måndagskvällen.

Dödsfallet kom snabbt att utredas som mord och gravfridsbrott. Stora avspärrningar gjordes i området, hundpatruller kallades in och polisen knackade dörr hos grannar i närheten av fyndplatsen. 

På tisdagsmorgonen knackade det på dörren hemma hos de två barnen, som bor hemma hos pappan och sin bonusmamma sedan föräldrarna skiljt sig för några år sedan. 

– Vi läste i går kväll i media att en person hittats här utanför Jönköping. Och jag tänkte att det kanske kan vara hon. Men så i morse kom två poliser som knackade på med dödsbeskedet, berättar bonusmamma Stella.

Foto: Google Maps

När vi intervjuar Stella och dottern Sara har de just blivit förhörda som vittnen i den pågående utredningen. De står utanför polishuset i Jönköping efter att under dagen ha varit på platsen där Joullnar hittades.

”Måste skärpa sig”

Senare under dagen, efter att redan ha fått dödsbeskedet, fick de information från polisen om att kroppen ännu inte är formellt och hundraprocentigt identifierad. En omständighet som ytterligare upprör familjen, som sedan flera veckor varit kritiska mot polisens hantering av fallet.

– Jag tycker att polisen måste skärpa sig. De trodde att hon försvunnit frivilligt. Nu är det redan är för sent, nu kan de inte längre göra nåt. De har misslyckats med en till person, säger dottern Sara.

– Jag fick intrycket att de var rädda för att hon skulle känna sig kränkt, om de letade efter henne. 

Joullnar försvann från Göteborg dagen före en planerad födelsedagsfest tillsammans med barnen. Familjen har hela tiden varit övertygad om att hon inte hållit sig borta frivilligt.

Klockan 09 på morgonen gick hon ut genom dörren och sa att hon skulle vara tillbaka vid 16. 

– Vi vet att hon försvann den 24 februari och hon anmäldes försvunnen den 25. Polisen har nonchalerat det hela och menade att hon håller sig borta av egen fri vilja. Vi sa hela tiden att det inte stämmer, säger bonusmamman Stella. 

– Hon höll sig inte borta frivilligt. Och polisen gör inget förrän hon dyker upp död i en skog. Men nu är det för sent. 

Gjorde eget ”detektivarbete”

Polisen har, vad familjen vet, därför inte gjort några sökinsatser. Istället har familjen själva försökt reda ut var Joullnar kunde finnas. 

– Vi har tillsammans i familjen gjort ett eget detektivarbete och kollat runt med folk som hon kan ha haft kontakt med och har haft kontakt med. 

Kommissarie Stefan Sundling, chef för polisens avdelning för grova brott i Jönköping, säger att man genomfört flera förhör. Nu pågår bland annat teknisk undersökning och kontroll av eventuella övervakningskameror. Beslag har gjorts i området, men han vill inte svara på huruvida det kan röra sig om ett möjligt mordvapen som hittats.

Han säger också att utredningen kan ha ”kopplingar” till andra utredningar.

– Det finns kopplingar och uppslag till andra utredningar och regioner. Där har vi kontakter. 

– Vi ska göra en professionell och robust utredning utifrån läget som vi vet just nu. Vi jobbar i långsamt i tempo för att göra detta så bra som möjligt. 

Om familjens kritik betonar han att kroppen ännu inte är hundraprocentigt identifierad, vilket bland annat görs med tänder, och han vill därför inte kommentera.

”Väldigt obehagligt – ett område som andats lugn och ro”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.