20-åriga Jorgia Robson, från New South Wales i Australien, blev orolig när hon märkte att märket i pannan inte slutade växa.
När märket blivit lika stort som ett mindre mynt insåg hon att läkarbesöket inte kunde vänta, skriver Kidspot.
Men läkarens ord gav henne ingen ro. En invändig finne, konstaterade de, och skrev ut antibiotika till den den unga mamman.
– Det såg ut som en invändig finne men jag visste direkt att det inte var det, säger hon till Kidspot.
Var LHC – ovanlig form av cancer
Trots medicinen blev utväxten bara större och större. När Jorgia plötsligt började få migränattacker och bröstsmärtor, insåg hon att hon behövde besöka läkarna på nytt.
Där fick hon genomgå flera undersökningar och röntgen, och till sist kunde läkarteamet ändra sin diagnos. Det de först trott var en finne var i själva verket Langerhans Cell-Histiocytos (LHC), en ovanlig och gåtfull sjukdom som i huvudsak drabbar barn.
– De sa att, om de inte upptäckt det nu, skulle hålet i min skalle behövt gå ända till min hjärna, berättar Jorgia för Kidspot, efter att hon behövt genomgå en rad farliga operationer.
Häftstiften håller ihop skallbenet
Delar av hennes skalle behövde skäras loss och ersättas med gips, och den Jorgia har i dag 23 häftstift som håller ihop hennes skallben.
Enligt läkarna på Sydney's Roayl Prince Alfred Hospital, kan Jorgia ha haft sjukdomen i flera år, och att den kan ha spridit sig i hennes kropp – för att i framtiden återvända.
– Jag har blivit tillsagd att den lär komma tillbaka, så jag kommer behöva uppföljningar varje år, säger hon till Kidspot.
I dag har det gått fyra veckor sedan Jorgia senast opererades, och enligt en välgörenhetssida i hennes namn mår hon bättre, trots att framtiden kommer innehålla många återbesök på sjukhuset.
Det här är Langerhans Cell-Histiocytos (LHC)
Fem till tio barn drabbas i Sverige varje år av sjukdomen.
De flesta insjuknar före tio års ålder, men även vuxna kan drabbas.
Orsaken till sjukdomen är inte känd, men forskningen har intensifierats de senaste åren.
Det mesta tyder på att det inte är ärftlig.
Statusen som cancersjukdom är omdiskuterad.
Symptomen kan variera beroende på var i kroppen sjukdomen uppstår, men generella symptom som trötthet, feber, och dålig viktutveckling kan förekomma.
Behandlingen liknar den för cancersjukdomar och görs i samråd med cancerläkare.
Är inte obotlig.