Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jordbävning i Mexiko – varning för tsunami

Jordbävningens magnitud uppmättes till 7,5, enligt Reuters.
Människor samlas utanför i Mexico City efter jordbävningen.
Foto: FERNANDO LLANO / AP TT NYHETSBYRÅN
Skador på en byggnad efter jordbävningen.
Foto: JOSE MENDEZ / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

En jordbävning med magnitud 7,5 har inträffat i Mexiko, skriver Reuters.

Jordbävningen har skakat den mexikanska huvudstaden – samma dag som landet tidigare drabbats av två förödande jordbävningar, rapporterar nyhetsbyrån AFP. 

En person har dött i hamnstaden Manzanillo efter att en vägg till ett köpcentrum kollapsade, rapporterar nyhetsbyrån AP

Det kraftiga skalvet har uppmätts i La Placita de Morelos vid landets Stilla havskust, väster om huvudstaden Mexico City, rapporterar Dagbladet med hänvisning till Reuters. 

Det varnas även för tsunamirisk till följd av jordbävningen, som enligt Bloomberg fått byggnader att svaja i Mexikos huvudstad. 

Ett dödsfall till följd av jordbävningen har rapporterats, i hamnstaden Manzanillo, efter att en vägg till ett köpcentrum kollapsat, rapporterar AP med hänvisning till en tweet från Mexikos president Andrés Manuel López Obrador. 

https://twitter.com/lopezobrador_/status/1571941924923383809https://twitter.com/WaliKhan_TK/status/1571935182378176512

På sociala medier är det flera som uppmärksammar att två förödande jordbävningar tidigare drabbat Mexiko under just den 19 september – 2017 och 1985. 

Nyhetsbyrån AP och andra medier skriver senare att jordbävningens magnitud blivit uppgraderad till 7,6. 

Den Mexikobaserade svenska journalisten Åsa Welander skriver på Twitter: ”Den surrealistiska känslan att marken och byggnad rör sig, mindre än en timme efter övningen av jordbävningslarmet, på samma dag som jordbävningen som dödade hundratals för fem år sedan och på samma dag som den förödande jordbävningen 1985”. 


https://twitter.com/aosita/status/1571927068165967873

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.