Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jordan, 9, dog av blixten när han tränade fotboll

Jordan, 9 år, träffades av blixten när han tränade fotboll. Han fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.
Foto: Lancashire Police
Jordan brukade lämna godis till polisen för att göra dem glada.
Foto: Lancashire Police

Lille Jordan, 9, tränade fotboll när en åskstorm drog in.

Plötsligt träffades pojken av blixten och dog.

Nu hyllar pappan Matt Banks sin son i ett rörande Facebookinlägg, där han berättar att de donerat pojkens organ:

”Jordan var den mest otroliga lilla personen med det största hjärtat. Han skulle göra allt för andra. Även nu betyder hans vänlighet att tre andra barn kan få leva.” 

Nioåriga Jordan Banks befann sig på en fotbollsplan i Blackpool i Storbritannien när blixten plötsligt slog ner och träffade honom, skriver The Guardian. Räddningstjänst, polis och flygambulans kallades till platsen och han fördes till sjukhus.

Men hans liv gick inte att rädda.

Snabbt fylldes fotbollsplanen med blommor, fotbollar och kondoleanser. 

”I går stannade vår värld. Vi förlorade den ljusaste stjärnan, vår vackra pojke Jordan. Hans skratt, det smittsamma leendet, hans gyllene lockar - han var allt. Klok bortom sina år, omtänksam, omtänksam, generös och så kärleksfull. Vår kärlek är oändlig. Godnatt, vackra pojke.” sa familjen i ett uttalande.

På sociala postades mängder av inlägg med nio fotbollar och hashtaggen #RIPLittleMan för att hedra det unga Liverpool-fanset.

Kan rädda tre andra barn

Efter dödsfallet beslöt familjen att donera nioåriga Jordans organ, eftersom han alltid vilja hjälpa andra. 

Nu skulle hans vänlighet göra att tre andra barn kanske kan få leva, skriver Jordans pappa i ett rörande inlägg på Facebook. Där uppmanar pappan också alla föräldrar att värdesätta varje ögonblick de har med sina barn:

”Ord kan inte beskriva hur krossat mitt hjärta är. Jag har inte bara förlorat min lilla pojke, jag har förlorat min lilla bästa kompis.”

Trots sin unga ålder hade lille Jordan ett stort hjärta. Till exempel så brukade han lämna choklad och godis på polisbilarnas motorhuvar för att göra poliserna glada. 

”Vi är honom evigt tacksamma för den omsorg han visade oss under utmanande tider under hela Coronavirus-pandemin. Jordans handlingar rörde våra polisers hjärtan och vi kommer alltid att minnas hans vänlighet.” skrev polisen i en hyllning till pojken på Facebook.

Tidigare i år sprang Jordan Banks, 9, även ett lopp och samlade in nästan 35 000 kronor för personer med psykisk ohälsa, till minne av sin döda farbror. Liverpools fotbollsspelare James Milner spelade då in en video för pojken efter att ha hört talas om pojkens insamling.

Milner hyllade även Jordan Banks efter hans död och kallade honom för ”en speciell pojke som tagits alldeles för tidigt”.

https://twitter.com/JamesMilner/status/1392539287778959361

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.