Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jonas Sjöstedts nya hot mot Stefan Löfven

Då kan Vänstern fälla regeringen – om de inte får sin vilja igenom.
Jonas Sjöstedt har exakt två månader kvar som partiledare för Vänsterpartiet.Foto: PATRICK TRÄGÅRDH/TT / TT NYHETSBYRÅN
Sveriges statsminister och Socialdemokraternas partiledare Stefan LöfvenFoto: FREDRIK WENNERLUND / STELLA PICTURES/WENNERLUND STELLA PICTURES

Jonas Sjöstedt (V) lovar att om regeringen går vidare med las-utredingen kommer Vänsterpartiet att fälla regeringen.

– Finns det ens en avsikt, då kan inte Stefan Löven vara kvar som statsminister, säger Jonas Sjöstedt i sitt sommartal. 

Under söndagen var det dags för Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt att hålla sitt sommartal.

I talet pratade Sjöstedt om las-utredningen och de förändringar i arbetsrätten som utredningen har visat på och åter igen hotade han med att fälla regeringen om de skulle gå vidare med de här förslagen, redan innan det ens hamnar på riksdagens bord. Han sa att Vänsterpartiet har kört över regeringen tidigare och är beredda att göra det igen. 

– Vi vill att regeringen stoppar las-utredningen i närmsta papperskorg, sa Jonas Sjösted och fortsatte: 

– Går de vidare med las kommer vi att agera. Vi kommer inte vänta tills det att riksdagen får förslaget utan så fort det finns en avsikt, då kan inte Stefan Löfven längre vara statsminister. 

Lovar höjda statsbidrag

I talet lovade Jonas Sjöstedt inte bara att fälla regeringen om så krävs. Han lovade också höjda statsbidrag och ett extra bidrag till små kommuner. 

– Alla kommuner ska få höjda statsbidrag och vi lovar att extra bidrag till små kommuner som Nordmaling, sa Sjöstedt i sitt sommartal. 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.