Nu lämnar Västerpartiets ledare Jonas Sjöstedt Östermalm för Midsommarkransen. Foto: Anna-Karin Nilsson
Nu lämnar Västerpartiets ledare Jonas Sjöstedt Östermalm för Midsommarkransen.  Foto: Anna-Karin Nilsson

Jonas Sjöstedt flyttar
från Östermalm

Publicerad

Nu lämnar Västerpartiets ledare Jonas Sjöstedt Östermalm.

V-ordföranden har flera gånger hånats för sin adress, och nu ser han fram emot att få bo i en ny stadsdel.

– Midsommarkransen är fint, säger han till DN.

Flyttlasset gick i mellandagarna, uppger DN.

Då flyttade Jonas Sjöstedt och hans familj från Gärdet i Stockholm till närförorten Midsommarkransen, söder om staden.

Många höginkomsttagare

V-ledaren har fått ta emot hån för att han bott på Östermalm, där många av grannarna är höginkomsttagare.

När han flyttade dit kändes det först som ett "straff", har han sagt i en tidigare DN-intervju.

Det väckte också viss uppmärksamhet när hans adress mörkades på Vänsterpartiets valsedlar. Men då sa partiet att det är allmänt känt var ordföranden bor, och att den utelämnade adressen bara var ett misstag.

Tvingas lämna bostaden

Men det är inte på grund av Östermalmshånet som Jonas Sjöstedt nu flyttar från stadsdelen.

I stället är skälet att hans fru, som är anställd på Utrikesdepartementet, inte har rätt att bo i tjänstbostaden längre.

– Min fru har haft tjänstebostad, men tjänstebostad har man en viss tid. Sedan får man hitta någonting annat, förklarar Sjöstedt för Dagens Nyheter.

Bor nära gammal kollega

På Östermalm röstar få på Vänsterpartiet. I Midsommarkransen fick V däremot nästan 18 procent vid senaste riksdagsvalet, jämfört med 5,7 procent i riket.

Familjen kommer att bo i andra hand. De hyr lägenheten av en bostadsrättsägare som ska leva utomlands i fyra år. Jonas Sjöstedt konstaterar i DN att han hamnar i samma grannskap som i alla fall en kollega:

– Det är nära Håkan Juholt i Västertorp.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag