Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jonas Gardell: "Vi har gömt flera flyktingar"

Under en direktsänd intervju med Expressen TV berättar artisten och författaren Jonas Gardell att han själv har gömt flyktingar.

– Han bodde i vår sommarstuga i ett år.

I kväll samlas hela Sveriges stora artistelit för en gemensam välgörenhetskonsert till förmån för flyktingskatastrofens offer.

En av de som medverkar är artisten och författaren Jonas Gardell. I en direktsänd intervju från Globen med Expressens Anna Hedenstam berättar han att han och maken Mark Levengood har gömt flyktingar i sin sommarstuga.

– Vi har gömt flera flyktingar. Det finns i mig och min familj en vilja att göra något bra för folk, sedan kan man misslyckas jättemycket, men det finns en stark vilja.

Bodde ett år

Under ett år bodde flyktingen Ivan i parets sommarstuga och kvällens uppträdande kommer också att tillägnas honom.

– Jag dedikerar den till en flykting som Mark och jag gömde i vår sommarstuga för några år sedan. Den här låten, som var med i min show, får en ny betydelse och i kväll går texten till Ivan, en kille som inte finns med oss längre.

"Mer toleranta"

Gardell menar att vi ska hjälpa när vi kan hjälpa.

– Vi kan och vi ska, vi kan bättre. Sverige är ett land som de sista 30 åren har varit unika i att vara så toleranta som vi är. Vi blir faktiskt mer toleranta.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.