Jonas Bergström: Jag är här för att jag är förälskad i Madeleine

Publicerad
Uppdaterad
Klockan fyra på tisdagseftermiddagen tillkännagav Madeleine och Jonas Bergström sin förlovning för svenska folket - sida vid sida på Sollidens trappa.
- Jag är här för att jag är förälskad i Madeleine, sa Jonas Bergström till det samlade pressuppbådet.
Paret började med att berätta om frieriet, som skedde under en semesterresa till Capri, vid Axel Munthes villa San MIchele. Där gick Jonas Bergström ner på knä och friade till sin prinsessa.
- Jag svarade snabbt, det är klart jag vill, sa Madeleine glädjestrålande.
Expressens Johan T Lindwall var den förste att fråga vad paret förälskade sig i hos varandra.
- Jag föll för hennes vackra blå ögon och hennes glada och härliga skratt, sa Jonas Bergström.
Prinsessan Madeleine berättade att även hon föll för Jonas när deras blickar möttes.
- Det första jag föll för var också Jonas ögon, vi fick ögonkontakt med varandra när vi sågs första gången. Och Jonas är verkligen världens snällaste person.

Blir hertig

Det nyförlovade parets familjer finns på plats på Solliden - och även den närmaste vänkretsen har framfört sina gratulationer. I går hölls en middag som "uppvärmning" inför tillkännagivandet. I kväll hålls förlovningsmiddagen på Solliden med båda familjerna.
- Jag är här för att jag är kär och förälskad i Madeleine. Vi har förlovat oss och jag är väldigt glad, sa en leende Jonas Bergström till pressen.
Jonas är numera inte bara prinsessans fästman. Han är dessutom nybliven hertig av Gästrikland och Hälsingland, de landskap över vilka Madeleine är hertiginna. Jonas nya roll innebär en ny roll i offentligheten. Han säger att han haft ett stort stöd av kronprinsessan Victorias fästman Daniel Westling inför offentliggörandet av förlovningen.
- Jag hade ett samtal här med Daniel innan.

"Ringen är otroligt fantastisk"

Under hela pressträffen höll Jonas en bekyddande arm kring sin Madeleine - medan  förlovningsringen glittrade på prinsessans finger.
- Den är svår att beskriva.. den är otroligt fantastisk, sa hon.
Men hur bröllopet kommer att gå till tyckte paret var för tidigt att prata om.
- Det får framtiden utvisa.
Klart är att vigseln kommer att ske efter att kronprinsessans och Daniel Westlings gift sig.
- Troligen är det kallt här då, konstaterade prinsessan hemlighetsfullt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag