Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Johnsons gravida fästmö misstänkt coronasmittad

Följ senaste nytt om coronautvecklingen i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helgerna.
Boris Johnson och fästmön Carrie Symonds.Foto: JUSTIN NG / STELLA PICTURES/RETNA/AVALON.RED B4867
Carrie Symonds.Foto: Chris Jackson / AP

Häromveckan konstaterade Boris Johnson att han hade covid-19.

Nu berättar premiärministerns gravida fästmö, 32-åriga Carrie Symonds, att hon också misstänks vara drabbad av coronaviruset.

”Jag har tillbringat den senaste veckan i sängen”, skriver hon på Twitter.

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson har arbetat hemifrån den senaste veckan, efter att ha testat positivt för coronaviruset. Sedan förra fredagen har han tvingats isolera sig. 

För fem veckor sedan tillkännagav Boris Johnson att han och flickvännen Carrie Symons väntar barn – och att ett bröllop stundar i sommar.

Den 32-åriga fästmön meddelar nu via Twitter att även hon misstänks ha drabbats av covid-19. Den senaste veckan har tillbringats i sängen.

”Jag har de klassiska symtomen för coronavirus. Jag har inte behövt testa mig, och efter sju dagar känner jag mig starkare och på bättringsvägen”, skriver hon och fortsätter:

”Att vara gravid med covid-19 är så klart oroande. Till andra gravida kvinnor, snälla läs och följ de senaste råden, vilket jag tyckte var betryggande.”

https://twitter.com/carriesymonds/status/1246471777741688839

Wold: Ingen ökad risk för gravida

Det finns inget som pekar på att gravida personer är mer utsatta än andra för virusinfektionen. Det har bland andra Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi, konstaterat. 

– Vad jag vet har man inte sett någon ökad risk för gravida. Det är främst äldre och personer med lungsjukdomar som är i riskzonen, säger hon i en chatt med Expressens läsare.

Boris Johnson planerade att lämna sin hemkarantän efter sju dagar, men premiärministern har fortfarande feber och fortsätter därför styra landet från kammaren på Downing Street.

– Även om jag mår bättre, och jag har hållit mig isolerad i sju dagar, har jag fortfarande lätta symtom. I enlighet med myndigheternas råd måste jag därför fortsätta isolera mig till symtomet försvinner, sa premiärministern i ett videomeddelande nyligen.

Missa inga nyheter om coronaviruset. Ladda ner eller starta om Expressens app, slå på notiser och välj ”coronaviruset” – då får du hela tiden senaste nyheterna.

TV: Boris Johnsons nya hälsning från karantänen

Premiärministern konstaterades smittad – här är hans budskap till brittiska folket

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.