Johnsons babylycka – efter missfallet

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Brittiske premiärministern Boris Johnson och hans fru Carrie Symonds väntar sitt andra barn.
Foto: VICKIE FLORES / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Wilfred Johnson, son till Boris Johnson och Carrie Symonds, på stranden tillsammans med sin mamma och USA:s första dam Jill Biden.
Foto: SIMON DAWSON/UPI/SHUTTERSTOCK / SIMON DAWSON/UPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Brittiske premiärministern Boris Johnson och hans fru Carrie Symonds väntar sitt andra barn.
Foto: REBECCA FULTON / AP TT NYHETSBYRÅN

Boris Johnson och hans fru Carrie Symonds väntar sitt andra barn – och avslöjar att hon i början av året hade ett missfall som fick hennes ”hjärta att brista”.

Carrie Symonds berättar om graviditeten och missfallet på Instagram på lördagen, rapporterar brittiska medier.

Nedkomsten väntas i december.

Brittiske premiärministern Boris Johnson, 57, och hans fru Carrie Symonds, 33, väntar barn i december. Det blir deras andra barn efter sonen Wilfred som föddes i april förra året.

”I början av året hade jag ett missfall som fick mitt hjärta att brista ... Jag känner mig otroligt välsignad att vara gravid igen, men jag har också känt mig som ett nervknippe”, skriver Carrie Symonds på Instagram.

Vill hjälpa andra

Hon skriver att hon vill dela uppgiften om sitt missfall för att hjälpa andra i samma situation – och för att det ofta i sociala medier som Instagram ofta framstår som att allt alltid går bra.

”Fruktsamhetsfrågor kan vara verkligt svåra för många människor, särskilt när det på plattformar som Instagram kan se ut som att allting alltid går bra ... Jag fann verklig tröst i att höra av människor som också upplevt förlust, så jag hoppas att det på något mycket anspråkslöst sätt också kan hjälpa andra att dela det här”, skriver hon.

Paret Johnson/Symonds såg senast offentligt tillsammans på Wembley i London när England spelade semifinal mot Danmark i fotbolls-EM den 8 juli.

Boris Johnsons paraplystrul får prins Charles att bryta ihop

Premiärministern fick kämpa mot vädrets makter.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.