John Kerrys nya varning till Putin

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
John Kerry höll ett skarpt formulerat tal om krisen i Ukraina i natt.
Foto: Yuri Gripas/Reuters

Den amerikanske utrikesministern John Kerry gick i natt till hård attack mot Ryssland och statlig rysk media.

– Rysk media och tv sänder propaganda som understödjer Putins fantasier om Ukraina.

I ett tv-sänt tal varnade den amerikanske utrikesministern Ryssland för konsekvenserna om landet inte vidtog åtgärder för att lugna ner situationen i Ukraina - annars väntar ytterligare sanktioner mot Ryssland.

– Inte en enda rysk företrädare har ställt sig upp och officiellt uppmanat separatisterna om att följa överenskommelserna från Genève.

Ovanligt starkt

John Kerrys uttalande var ovanligt hårt formulerat. Han sa att Ryssland lägger all sin kraft på svekfullhet och destabilisering.

- De finansierar, samordnar och eldar på den tungt beväpnade separatiströrelsen i Donetsk, sa Kerry och tillade att regimen i Moskva får god hjälp av rysk media.

- De sänder propaganda som understödjer Putins fantasier om vad som sker i Ukraina.

Talet är en ytterligare upptrappning av det bittra ordkriget om krisen i Ukraina mellan USA och Ryssland. USA hävdar att Ryssland stöttar separatister i östra Ukraina, samtidigt som Ryssland menar att USA stöttar en västvänlig, anti-rysk och fascistisk regim.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.