Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

John Kerrys festnatt ute i Stockholm

USA:s utrikesminister John Kerry uppskattade besöket på restaurangen Sturehof.
Utrikesminister väckte uppmärksamhet i Stockholm när han anlände till Grand Hôtel.
När ministern Kerry anlände till Strömkajen i Stockholm vid 18-tiden väckte han stor uppmärksamhet bland de förbipasserande. Foto: Läsarbild
Under kvällen satt John Kerry och skrattade på verandasektionen i Cadierbaren. Foto: Läsarbild

USA:s utrikesminister John Kerry väckte uppmärksamhet i går i Stockholm när han anlände till Grand Hôtel.

Sent på onsdagskvällen festade han med ett sällskap på Sturehof, bland andra ketchuparvtagaren André Heinz vars bröllop Kerry ska närvara vid i Sverige.

Sällskapet festade till klockan 01 och minglade med nattsuddare på Stureplan.

Det stod sedan tidigare klart att USA:s utrikesminister John Kerry inom kort skulle till Sverige för ett privat besök - men resan har omgärdats av sekretess.

På onsdagskvällen var det dags.

När ministern Kerry anlände till Strömkajen i Stockholm vid 18-tiden väckte han stor uppmärksamhet bland de förbipasserande.

En av dem var 19-åriga Matilda Greitz som just gått av ett arbetspass på en av båtarna vid kajen när hon fick syn på det bekanta ansiktet.

– Han stod vid kajen, innanför staketet där bara personalen brukar vara. Där stod han och pratade i telefon i hörlurar. Runt sig hade han åtta-nio vakter, sedan stod massa folk runtom honom och fotade, säger hon och fortsätter:

– Han stod säkert där och pratade i 10–15 minuter. Sedan gick han in på Grand Hôtel och då sprang vakterna framför, säger hon.

Under kvällen satt John Kerry och skrattade på verandasektionen i Cadierbaren på hotellet. Bargäster och personal kunde se hur han tog ett glas tillsammans med två män och en kvinna. Gruppen såg avslappnad ut. Minst ett tiotal säkerhetsvakter och en uniformerad polis bevakade lokalerna.

Senare begav sig Kerry till den anrika restaurangen Sturehof vid Stureplan. Där festade han tillsammans med sin fru Teresa Heinz och brudparet André Heinz och Maria Marteinsdottir, vars bröllop Kerry ska närvara vid, samt ytterligare två män. Livvakterna satt bredvid och höll uppsikt.

Kerry: ”Jag älskar det”

Sällskapet beställde in flera flaskor vin, både rött och vitt. De skrattade och såg ut att ha mycket trevligt. Samtidigt blev de igenkända av många av gästerna på Sturehof. Bland dem fanns Kent Ekeroth, SD, som gjorde stora ögon när han fick syn på sällskapet.

Vid 01-tiden reste sig sällskapet och lämnade Sturehof. På vägen ut var det flera personer som tog selfies med den amerikanske utrikesministern. John Kerry stannade till utanför Sturehof och pratade med nyfikna stockholmare. Han berömde restaurangen för deras mat.

– Jag älskar det, sa utrikesministern.

Hur har din natt varit?

– Den har varit fin, säger John Kerry.

John Kerry och hans livvakter lämnade sedan Stureplan i flera civila bilar med påslagna blåljus.

Stormrike styvsonen gifter sig

John Kerry befinner sig i Sverige för att gå på bröllop. Det är ketchuparvtagaren André Heinz, tillika John Kerrys styvson, som gifter sig i Sverige med isländskan Maria Marteinsdottir.

Heinz har under många år bott i Sverige där han har arbetat med frågor inom miljö och hållbarhet.

När Stefan Löfven och de nordiska statsministrarna besökte Vita huset för toppmöte med president Obama så berättade John Kerry om styvsonens bröllopsplaner:

– Han har bott där hur länge som helst, och han har mött en vacker isländsk kvinna som han gifter sig med i sommar. Och jag ser fram emot att vara i Stockholm för det tillfället, sa han.

46-årige Heinz tar senare i år över posten som styrelseordförande för familjestiftelsen Heinz Endowments, värd 13,5 miljarder kronor

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!