Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Johansson utmanar inte Veronica Palm

Socialdemokraternas arbetsmarknadspolitiska talesperson Ylva Johansson vill inte utmana Veronica Palm om ordförandeposten i Stockholms arbetarekommun.

I ett skriftligt uttalande till TT säger hon:

"Någon personstrid om ordförandeposten är jag inte intresserad av, jag tror att det skulle skada partiet".

Har ditt förtroende för Socialdemokraterna minskat sedan Omar Mustafa-krisen?

Palm har fått hård kritik för sin hantering av Omar Mustafa-affären och Ylva Johansson har pekats ut som möjlig utmanare när arbetarekommunens årsmöte på lördag ska välja ordförande.

Ylva Johansson petades från Socialdemokraternas partistyrelse när partikongressen i början av april valde in Omar Mustafa. Johansson var nominerad av Stockholms arbetarekommun, men bara några timmar innan kongressens beslut fördes Mustafas namn fram i stället.

Johansson skriver i sin kommentar till TT.

"Jag blev inte omvald till partistyrelsen och blev ledsen för det men kommer att fortsätta att jobba med full energi för partiet och som arbetsmarknadspolitisk talesperson. Inför årsmötet i helgen är jag av valberedningen föreslagen som ersättare i styrelsen för Stockholms Arbetarekommun. Om årsmötet vill så står jag till förfogande för att väljas som antingen ersättare eller som ordinarie ledamot i styrelsen. Någon personstrid om ordförandeposten är jag inte intresserad av, jag tror att det skulle skada partiet. Nu behöver Stockholms Arbetarekommun samla sig och koncentrera sig på politiken."

Miljarderna och tragedin i familjen bakom Filippa K

Byggde sina förmögenheter från grunden • ”Tajmingen var helt rätt då”

Fem svenska kvinnor som lever drömliv i Medelhavet

Tog steget – och valde bort svenska vintern: ”Det är det bästa jag har gjort”

Studien visar: Fel att gå 10 000 steg om dagen

Forskaren: ”Viktiga och bra resultat”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.