Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Johannes dotter såg den skjutne mannen vid skolan

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Sebastian Skog arbetar som frilansfotograf och fick snabbt ta del av larmet om skottlossningen i Fröslunda.
Foto: Privat
Polisens avspärrning i Fröslunda under torsdagen.
Foto: ALEX LJUNGDAHL

Under torsdagen sköts en man i närheten av en grundskola i Eskilstuna.

En som tidigt nåddes av larmet var fotografen Sebastian Skog som har en sexårig dotter på skolan.

– Hon stod i kapprummet på väg ut när mannen blev skjuten. Som tur var kom hon aldrig ut, säger han.

Som frilansande fotograf är Sebastian Skog van vid att arbeta vid brotts- och olycksplatser. 

Men trots detta var han oförberedd på känslorna som kom när han fick larmet om torsdagens skjutning i Fröslunda i Eskilstuna – ett stenkast från hans sexåriga dotters skola, vilket även P4 Sörmland rapporterat om.

– Jag är van vid att sådana här händelser. Varje gång det går ett larm så får jag en notis om detta. Men när jag fick notisen om ”pågående dödligt våld” (Som var polisens initiala uppgifter om skjutningen. Reds anm.) reste jag mig från mötet jag satt i och åkte dit direkt, säger han till Expressen.

Lättnaden var dock stor när han på skolan fick träffa sin dotter tillsammans med andra föräldrar och barn i skolmatsalen.

– Vissa barn var väldigt rädda och vissa tog det bra. Lärarna gjorde en bra insats, bland annat lät de barnen rita och tog fram en projektor, säger Sebastian Skog.

Såg den skjutne mannen genom fönstret

När skotten avlossades befann sig Sebastians dotter i skolans kapprum på väg ut till skolgården. Lyckligtvis hann hon aldrig ut men hon såg den skjutne mannen genom skolans fönster.

Enligt Sebastian blev dottern skakad av händelsen.

– Naturligtvis blev hon rädd men jag förklarade snabbt för henne att det nästan bara är banditer, som hon kallar det, som råkar ut för sådant här. Hon har hanterat det bra hittills.

Hur kändes det för dig?

– Det blev ju helt klart ett extra stresspåslag. Jag har utbildning i krishantering men det är första gången jag behöver hantera mig själv så här.

Expressens rapportering under torsdagen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.