Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Johannas aska stals från graven

Johanna Deckel
Agnes Deckel

I april förlorade Agnes Deckel sin 27-åriga storasyster Johanna.

Hennes aska urnsattes på hennes födelsedag den 13 juli – i dag, elva dagar senare, är urnan borta.

– Någon har alltså snott min döda syster, säger Agnes.

Johanna Deckel var omtyckt av alla berättar hennes 22-åriga lillasyster Agnes.

I april dog hon, 27 år gammal. Urnsättningen på Skogskyrkogården i Stockholm ägde rum på hennes födelsedag den 13 juli.

På graven lade Agnes en Hammarbyhalsduk.

Hon skulle få vila på en plats där vänner och familj skulle ha möjlighet att besöka henne, precis som hon ville – men nu, en dryg vecka efter urnsättningen, har någon saboterat hennes sista önskan.

– Det var en kompis till min syster som skulle vattna blommorna på graven och såg att någon hade grävt upp ett hål och när hon kollade ner var urnan borta.

Gravskändningen skedde någon gång mellan lördagen och tisdagen.

”Behövde den lilla biten som fanns kvar henne”

Nu vädjar familjen till  att lämna tillbaka Johanna.

– Det enda önskemålet hon hade var att få ligga på en plats dit alla kunde komma för att prata med henne och minnas henne, så att göra så här är verkligen att pissa på hennes önskemål. Även om man inte bryr sig om oss så kan man tänka på att det här också går emot hennes önskningar. Det är en stöld och en kränkning av henne.

Först var familjen i chock, berättar Agnes Deckel. Nu handlar det mer om hur de ska kunna får tillbaka henne – och om de någonsin kommer att få tillbaka henne. 

– Det är som att förlora henne två gånger och det är jobbigt som det är. Man behövde den lilla biten vi hade kvar av henne, säger Agnes och fortsätter:

– Vi vet inte vad som har hänt, om någon har spridit henne för vinden eller bara har henne hemma. Vi har ingen aning om vad de gör med henne och det känns lite obehagligt att någon bara tagit sig friheten att göra vad de vill med en familjemedlem som vi har förlorat. Man är både arg och känner en klump i magen över vad som kan ha hänt.

Kan ha hänt i samband med fotbollsmatch

Familjen har nu gjort en efterlysning på Facebook. Agnes säger att iakttagelser från måndagens match mellan Dalkurd och Hammarby på Tele 2 arena kan vara intressanta.

– Om någon hört något eller sett något i samband med matchen får man gärna kontakta oss. Hon var ett stort Hammarbyfan. Det var hennes liv och Hammarbyhalsduken var också borta från graven. De vann ju med fyra ett och hon var ändå i närheten så det kan ha hänt i samband med det.

Hon poängterar att familjens största önskan är att Johanna ska komma tillbaka.

– Även om man kan bli straffad av det här – och det vore skönt att se någon straffas för det här – så är vi som familj bara intresserade av att få tillbaka henne. Om man lägger tillbaka henne och låter henne vara så kommer vi att känna att vi får ro i det här. Det enda vi kan göra nu är att respektera hennes önskningar. 

Polisen bekräftar händelsen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!