Johanna Möllers nya desperata förklaring

I september 2019 klagade Johanna Möller på isolering och besöksförbud i fängelse.
Johanna Möller under rättegången.
Foto: ALEX LJUNGDAHL
Mohammad Rajabi högg ihjäl Johanna Möllers pappa med 23 knivhugg.
Foto: SVEN LINDWALL
Efter att Johanna Möller inte häktades för mordet på sin pappa begav hon sig till en semesterby i Thailand, där hon badade och solade.
Foto: ALEX LJUNGDAHL
Sommarstugan i Arboga.
Foto: ALEX LJUNGDAHL

Två journalister har intervjuat ”Arbogakvinnan” Johanna Möller, 45, som dömdes till livstidsfängelse, för mordet på sin pappa, på Ystadsanstalten. 

Nu släpps de inspelade samtalen i Rättegångspodden – och inte överraskande försöker Johanna Möller hävda sin oskuld och få resning. 

– Det som jag och mina barn har blivit utsatta för, det önskar jag ingen människa, säger Johanna Möller och brister i gråt. 

Det är journalisterna Thomas Sjöberg och Anders Nyström som har intervjuat ”Arbogakvinnan” Johanna Möller på Ystadsanstalten under de senaste åren. 

– Poliserna har sagt åt mig att jag är psykiskt sjuk, att jag är skyldig, att jag är en lögnare. Och samma har de matat min familj med. Poliserna har sagt åt mina barn: ”Din mamma är psykiskt sjuk” och ”vi vet att din mamma ljuger”, säger Johanna Möller mellan snyftningar, under en av intervjuerna. 

Nils Bergman, som driver Rättegångspodden, har fått tillgång till intervjuerna med Johanna Möller och har nu släppt fem avsnitt med de inspelade samtalen. 

– I våras fick jag tillgång till alla deras samtal i Ystadsanstalten. Man skulle kunna säga lite ”behind the scenes” för dokumentären som de gör, säger Nils Bergman. 

Höggs ihjäl med 23 knivhugg

Hovrätten har slagit fast att Johanna Möller låg bakom mordet på sin pappa – som höggs ihjäl med 23 knivhugg i augusti 2016, när han låg i sängen till den idylliska sommarstugan i Arboga. 

Mohammad Rajabi, ensamkommande flykting och Johanna Möllers pojkvän, hade innan dådet stått i mörkret utanför föräldrarnas sovrum, och väntat med att skrida till verket innan han hörde snarkningar. 

– De har tvingat Mohammad att säga att det var jag som var med honom. Men det finns inget som styrker att jag var med honom, säger Johanna Möller under en intervju som sänds i Rättegångspodden.

Rajabi knivhögg också Johanna Möllers mamma ett antal gånger men hon överlevde – och pekade redan under ambulansfärden från sommarstugan ut sin dotter för att ligga bakom. 

Dömd till livstids fängelse

Johanna Möller fortsätter under intervjuerna att blåneka och snyftar när hon beskriver hur orättvist hon blivit behandlad. 

– Man kan inte få döma människor utan minsta bevisning och ha en åklagare som medvetet ljuger och levererar lögn efter lögn i hovrätten, säger Johanna Möller under en av intervjuerna i podcasten medan hon har gråten i halsen.  

Det finns inga som helst belägg för att åklagare Jessica Wenna har ljugit under domstolsprocesserna. 

2017 dömdes Johanna Möller till livstids fängelse för att ha mördat sin pappa genom att skicka sin pojkvän, Mohammad Rajabi, till föräldrarnas sommarstuga i Arboga. Hon dömdes även för att ha mördat sin make, som under mystiska omständigheter påträffades död i Hjälmaren, utanför sommarstugan i Arboga, 2015.  

Hovrätten fastställde livstidsstraffet men ogillade domen om mordet på maken. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.