Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Johanna Möllers barn berättar: ”Skämdes”

Ur Viaplays nya dokumentärserie ”Johanna Möller – Sveriges mest hatade kvinna”.
Johanna Möllers dotter Julia berättar i Viaplays nya dokumentärserie ”Johanna Möller – Sveriges mest hatade kvinna”
Foto: Viaplay / Viaplay
Johanna Möllers son David berättar också om relationen till mamman i dokumentären.
Foto: Viaplay / Viaplay
Arbogakvinnan Johanna Möller.
Foto: Thomas Sjöberg/Anders Nyström

Arbogakvinnan Johanna Möller, 46, dömdes till livstids fängelse för att ha fått pojkvännen Mohammad Rajibi att mörda hennes föräldrar.

Nu berättar Möllers barn om sin mamma i Viaplays nya dokumentärserie ”Johanna Möller – Sveriges mest hatade kvinna”.

– De hade någon slags relation, mamma och Mohammad. Det märkte man ganska fort, säger dottern Julia.

Johanna Möller är dömd till livstids fängelse för mordet på sin pappa Göran Möller och mordförsöket på sin mamma Anki. Brotten skedde i föräldrarnas sommarstuga utanför Arboga sommaren 2016.

Enligt domen övertalade hon sin dåvarande pojkvän Mohammad Rajabi att utföra knivdådet.

Möller avtjänar i dag sitt straff på kvinnofängelset i Ystad.

Dottern: Ingen av oss tyckte att det var okej

I dokumentärserien ”Johanna Möller – Sveriges mest hatade kvinna” berättar Möllers barn för första gången om hur det varit att ha ”Arbogakvinnan” som sin mamma.

När Johanna Möller, som är utbildad socionom, startade flyktingboendet ”Pangelius familjehemsvård” 2015 involverades hela familjen i företaget.

Julia och David beskriver det som ett arbete som de tyckte om – i alla fall till en början.

Men när flera av de afghanska flyktingpojkarna, däribland Mohammad Rajabi, flyttade in hemma i familjens lägenhet förändrades relationen till de egna barnen.

– Ingen av oss tyckte väl det var okej. Hon bodde ju i en liten lägenhet och hon hade redan ganska många barn, det blev lite trångt att ta in afghanska barn då också, berättar Julia i dokumentären. 

Sonen: ”Skämdes”

Inte långt därefter förstod både Julia och David att deras mamma Johanna Möller och Mohammad Rajabi även hade inlett en relation.

– Jag skämdes ju mest för att han var där. Mamma var inte den yngsta kvinnan. Hon var väl 40 plus i alla fall och tillsammans med någon så ung. Det var många som höjde på ögonbrynen, säger David. 

När David fick höra att Mohammad Rajibi var inblandad i dådet i sommarstugan, blev han inte förvånad, säger han i dokumentären.

Johanna Möller dömdes till livstids fängelse för bland annat mord och mordförsök. Hon dömdes även för flera fall av stämpling till mord på sin tidigare make Aki Paasila. 

Mohammad Rajabi dömdes till 14 års fängelse för mordet och mordförsöket i sommarstugan.

Se trailern för Expressens dokumentär ”Möller inifrån fängelset”:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.