Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Joe vann 2,2 miljarder – frun trodde honom inte

Det engelska paret Joe och Jess Thwaite har vunnit 184 miljoner pund, motsvarande 2,2 miljarder kronor, på det engelska lotteriet Euromillion.
Foto: JULES ANNAN / AVALON / STELLA PICTURES/JULES ANNAN / AVALON AVALON

En för många avlägsen dröm har slagit in för det engelska paret Joe och Jess Thwaite.

De är vinnare av en den rekordstora vinsten på 184 miljoner pund, motsvarande 2,2 miljarder kronor – den största brittiska vinsten i lotteriet Euromillions.

Joe och Jess Thwaite har varit gifta i elva år och bor tillsammans med sina två åttaåriga tvillingar tillsammans i ett nyköpt hus i Gloucestershire. Under torsdagen gick de ut offentligt med att det är de som har vunnit den rekordstora vinsten, vilket bland annat Daily Mail rapporterat om.

Paret köpte en lott i lotteriet Euromillions den 9 maj och kunde dagen efter konstatera att de har blivit 184 262 899 pund, vilket motsvarar cirka 2,2 miljarder svenska kronor, rikare.

Berättade inte för frun direkt

Till Daily Mail säger de att det var Joe som upptäckte vinsten i mejl tidigt på morgonen när han gått upp för att rasta deras hundar.

Trots chocken valde han dock att inte väcka sin fru direkt för att berätta om nyheten.

– Jag ville inte väcka Jess så jag låg bara där i vad som kändes som en evighet. Jag tillbringade lite tid till att söka efter fastigheter utan någon budget, säger Joe till Daily Mail.

När Jess väl vaknade trodde hon först inte sin man. Det var först när de ringde för att få vinsten bekräftad som det faktiskt sjönk in.

På frågan hur de firade vinsten svarar Jess att de gick ut och åt en middag med familjen.

Än så länge är de inte helt på det klara med vad de ska göra av alla pengar, men berättar att deras barn alltid har velat åka till Hawaii.

Thomas vann över 200 miljoner – då infriade han löftet till sin vän

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.