Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Joe och Jill Bidens hund Champ är död

Så här såg et ut i julas när Joe Bidens hundar skickade en julhälsning.
Joe och Jill Bidens hund Champ har dött.
Foto: SHALAN STEWART / AVALON / STELLA PICTURES

Familjen Biden har sorg.

På lördagen meddelade presidenten och hans hustru att deras hund, schäfern ”Champ” har dött.

– Det är med tunga hjärtan vi berättar för er att Champ avled fridfullt i vårt hem, säger Joe Biden och Jill Biden i ett uttalande.

Ända sedan 2008, sedan innan Joe Biden blev Barack Obamas vicepresident, har schäfern Champ funnits vid familjen Bidens sida. När Joe och Jill Biden flyttade in i Vita huset följde de den långa, sånär som på Trump, obrutna traditionen med presidenter som har husdjur. 

– Han var vår ständiga, älskade följeslagare under de gångna 13 åren och han var avgudad av hela familjen, säger de i uttalandet.

– Han älskade att krypa upp vid våra fötter framför brasan, att vara en lugnande närvaro på möten och att sola sig i Vita husets trädgård. När han var yngre älskade han att jaga golfbollar eller att springa för att få tag i våra barnbarn på gräsmattan i Delaware.

Bitincidenter med den andra schäfern Major

Champs hälsa hade blivit sämre under den senaste tiden på grund av hans stigande ålder. Joe Biden köpte hunden i december 2008, efter att Obama vunnit valet, men innan tillträdet. Köpet var ett infriat löfte från Jill Biden, som sagt att han fick köpa hunden – om han och Obama vann valet. Under jullovet bestämde barnbarnen att hunden skulle heta Champ – en blinkning till det smeknamn Joe Bidens far gav honom som liten.

Presidentparet har ytterligare en schäfer, treåriga Major, som de adopterade från ett hundstall 2018. Major har varit inblandad i ett par bitincidenter under den korta tiden i Vita huset. I början av mars bet Major en Secret Sevice-anställd så illa att denna behövde behövde vård.

Under en intervju i The Kelly Clarkson Show i februari berättade presidentfrun Jill Biden om hur hon kämpade med husdjuren. 

– Jag har verkligen försökt få hundarna att känna sig som hemma, sa hon då. 

Joe Bidens oväntade gåva till Vladimir Putin

I onsdags, under det första mötet mellan världsledarna Vladimir Putin och och Joe Biden, fick president Putin en present.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.