Joe och Jill Bidens hund Champ är död

Så här såg et ut i julas när Joe Bidens hundar skickade en julhälsning.
Joe och Jill Bidens hund Champ har dött.
Foto: SHALAN STEWART / AVALON / STELLA PICTURES

Familjen Biden har sorg.

På lördagen meddelade presidenten och hans hustru att deras hund, schäfern ”Champ” har dött.

– Det är med tunga hjärtan vi berättar för er att Champ avled fridfullt i vårt hem, säger Joe Biden och Jill Biden i ett uttalande.

Ända sedan 2008, sedan innan Joe Biden blev Barack Obamas vicepresident, har schäfern Champ funnits vid familjen Bidens sida. När Joe och Jill Biden flyttade in i Vita huset följde de den långa, sånär som på Trump, obrutna traditionen med presidenter som har husdjur. 

– Han var vår ständiga, älskade följeslagare under de gångna 13 åren och han var avgudad av hela familjen, säger de i uttalandet.

– Han älskade att krypa upp vid våra fötter framför brasan, att vara en lugnande närvaro på möten och att sola sig i Vita husets trädgård. När han var yngre älskade han att jaga golfbollar eller att springa för att få tag i våra barnbarn på gräsmattan i Delaware.

Bitincidenter med den andra schäfern Major

Champs hälsa hade blivit sämre under den senaste tiden på grund av hans stigande ålder. Joe Biden köpte hunden i december 2008, efter att Obama vunnit valet, men innan tillträdet. Köpet var ett infriat löfte från Jill Biden, som sagt att han fick köpa hunden – om han och Obama vann valet. Under jullovet bestämde barnbarnen att hunden skulle heta Champ – en blinkning till det smeknamn Joe Bidens far gav honom som liten.

Presidentparet har ytterligare en schäfer, treåriga Major, som de adopterade från ett hundstall 2018. Major har varit inblandad i ett par bitincidenter under den korta tiden i Vita huset. I början av mars bet Major en Secret Sevice-anställd så illa att denna behövde behövde vård.

Under en intervju i The Kelly Clarkson Show i februari berättade presidentfrun Jill Biden om hur hon kämpade med husdjuren. 

– Jag har verkligen försökt få hundarna att känna sig som hemma, sa hon då. 

Joe Bidens oväntade gåva till Vladimir Putin

I onsdags, under det första mötet mellan världsledarna Vladimir Putin och och Joe Biden, fick president Putin en present.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.